LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
9
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Uspješno završen seminar za suce Prve lige FBiH


Uspješno je završen trodnevni seminar za suce "A" i "B" liste Prve lige Federacije BiH, koji je u organizaciji NS FBiH održan u hotelu "Meteor" u Makarskoj.

Na seminaru su prisustvovali svi suci "A" i "B" liste Prve lige FBiH osim sudaca Toromanović Hifzije, Vorgić Josipa i Bubalo Silvija koji su opravdano odsustvovali sa seminara. 

 

Fitnes test, koji je sproveden pod stručnim nadzorom Fakulteta za sport Sarajevo uspješno su položili svi prisutni suci, osim dva suca, koji su zbog povrede morali odustati od fitnes testa. 

 

Pored fitnes testa na seminaru je izvršena stručna analiza suđenja u jesenjem dijelu takmičenja Prve lige FBiH sa pregledom video klipova, te su održana predavanja na temu "Karakteristike i razvoj pobjedničkog mentaliteta", "Zamor pretreniranost i oporavak", "Statistička analiza suđenja" te "Prezentacija FIFA - UEFA - NS/FS BiH sa pregledom video klipova". 

 

Seminar je organizirao i sporveo NS FBiH na čelu sa Komisijom za suce i suđenje NS FBiH. Seminaru su prisustvovali dopredsjednik NS FBiH Irfan Durić, generalni sekretar NS FBiH Eldin Baković, Hajrudin Gobeljić, Vladimir Dominković, Nermin Paradžik i Željko Drlje (Komisija za suce i suđenje NS FBiH), te Salem Prolić, Berislav Markotić i Ibrahim Hasanbegović ispred odjela i Komiteta za suđenje NS/FS BiH.