LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mašić Anes
NK Gošk
10
Vidović Antonio
HNK Orašje
10
Žerić Denis
FK Goražde
9
Bajić Kosta
NK Bratstvo
8
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Završnica juniorskog prvenstva


FK "Sarajevo" pobjednik finalnog turnira za juniore


U Gabeli je završen dvodnevni finalni turnir za juniore na kojem su učestvovali prvaci Omladinske lige "Centar" i "Jug", te najbolje plasirani klubovi iz Federacije BiH Omladinske lige "Zapad" i "Sjever".

Pobjednik završnice finalnog turnira je FK "Sarajevo", koji je u finalnoj utakmici savladao domaću ekipu NK "Gošk", rezultatom 3:2, Golove za novog prvaka Federacije BiH u juniorskoj konkurenciji postigli su Zukić, Šuman i Hećo, dok je oba gola za Gošk postigao Luka Anković.

 

U utakmici za treće mjesto, koja je također igrana danas, NK "Bratstvo" iz Gračanice rezultatom 5:1 savladao je NK "Jedinstvo". U utakmici za treće mjesto za ekipu Bratstva po dva gola postigli su Mrković i Poturalić te jedan Kahrimanović, dok je jedini gol za ekipu iz Bihaća postigao Samardžić.

 

Iz ekipe koja je osvojila treće mjesto  na finalnom turniru su najbolji strijelac i najbolji igrač turnira. Za najboljeg igrača turnira izabran je Mrković Amir, dok je jedini igrač sa tri pogotka na turniru bio Poturalić Husejn te je proglašen za najboljeg golgetera.

 

Pehar za najboljeg golmana turnira uručen je čuvaru mreže pobjedničke ekipe Kurtanović Enesu. 

 

Također, na finalnom turniru promovisani su najbolji strijelci Omladinske lige "Centar" i "Jug"  za juniore u takmičarskoj sezoni 2013/2014, a to su: Đuđa Haris iz FK "Rudar Kakanj (najbolji strijelac Omladinske lige Centar) koji je postigao 19 pogodaka i Ćorić Marko iz NK "Gošk" (najbolji strijelac Omladinske lige "Jug") kojije postigao čak 30 pogodaka.

 

Nogometni savez Federacije BiH nastavlja sa sličnim akcijama i promocijama omladinskog nogometa u Federaciji BiH. U subotu i nedjelju 07. i 08.06.2014. godine u Mostaru će se igrati završnica Omladinske lige za kadete na kojoj će učestvovati: FK "Željezničar" Sarajevo, FK "Sloboda" Tuzla, NK "Jedinstvo" Bihać i HNK "Branitelj" Mostar. 

 

 

VIŠE FOTOGRAFIJA MOŽETE NAĆI NA FACEBOOK PROFILU NS FBiH