LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Završeno takmičenje u Drugoj ligi FBiH


FK "Goražde", NK "Maestral", NK "Mladost" i FK "Turbina" prvaci Druge lige FBiH


Završeno je takmičenje u Drugoj ligi Federacije BiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug" za takmičarsku sezonu 2013/2014.

Završeno je takmičenje u Drugoj ligi Federacije BiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug" za takmičarsku sezonu 2013/2014.

 

Prvaci Druge lige FBiH su FK "Goražde", NK "Maestral", NK "Mladost" i FK "Turbina".

 

 


 

 

 

 

 

Prvak Druge lige FBiH grupa "Centar" je FK "Goražde", koji je u 30 odigranih kola ostvario bilans od 21 pobjede, pet nerješenih rezultata i četiri poraza uz gol razliku 71:19 sa 68 osvojenih bodova.

 

 

 

 

U takmičenju Druge lige FBiH grupa "Zapad", nakon 22 odigrana kola prvi kroz cilj je prošao NK "Maestral" Jajce sa 48 osvojenih bodova. Maestral je 15 puta iz utakmica izašao kao pobjednik, četiri puta kao poraženi, a tri puta je remizirao. 

 

 

 

NK "Mladost" Malešići prvak je  Druge lige FBiH grupa "Sjever". NK "Mladost" sezonu 2013/2014 završio je sa 57 osvojenih bodova, 18 pobjeda, tri remija i sedam poraza u gol razliku 75:27.

 

 

 

Prvak Druge lige FBiH grupa "Jug" na kraju takmičarske 2013/2014 je FK "Turbina" Jablanica.  Turbina je sezonu završila sa svega jednim bodom prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slogu. U 26 kola tim iz Jablanice ostvario je 19 pobjeda, 5 nerješenih rezultata i svega dva poraza, što im je u konačnici bilo dovoljno za osvajanje pehara namjenjenog prvaku Druge lige FBiH grupa "Jug"

 

 

 

 

Shodno Propozicijama takmičenja FK "Goražde", NK "Maestral", NK "Mladost" i FK "Turbina" ostvarili su plasman u Prvu ligu Federacije BiH za sezonu 2014/2015.