LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mašić Anes
NK Gošk
10
Vidović Antonio
HNK Orašje
10
Žerić Denis
FK Goražde
9
Bajić Kosta
NK Bratstvo
8
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Od takmičarske 2014/2015


Takmičenje u Drugoj ligi FBiH kroz COMET informacioni sistem


Nakon što je uspješno implementiran u takmičenju Prve lige FBiH, Omladinske lige te Prve futsal lige FBiH COMET informacioni sistem od takmičarske 2014/2015 će biti implementiran i u takmičenju Druge lige FBiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug".

Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH u cilju razvoja nogometa i kvalitetnijeg natjecanja donio je odluku o implementiranju COMET informacionog sistema u takmičenju Druge lige FBiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug".

 

COMET informacioni sistem je napredni aplikacijski sistem za evidenciju te automatizaciju svih procesa vezanih za pripremu, vođenje i praćenje takmičenja, kojeg čvrsto preporučuje FIFA i UEFA, te je uspješno implementiran na nivoima takmičenja kojim rukovodi N/FS BiH i NS FBiH.

 

U cilju kvalitetne pripreme za nastupajuću takmičarsku sezonu održan je sastanak i edukacijski seminar sa voditeljima takmičenja Druge lige FBiH, na kojem su date smijernice i upute za uspješno administrativno vođenje Druge lige FBiH kroz COMET informacioni sistem.

 

Klub domaćin Druge lige dužan je delegatu utakmice na raspolaganje staviti ispravan kompjuter sa štampačem i ispravnom internet konekcijom, a službena lica će izvještaje popunjavati isključivo u COMET sistemu. 

 

Službena lica Druge lige potrebno je da imaju informatičko obrazovanje, što će se utvrditi na prvom narednom seminaru za službena lica.