LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
2
Salihović Mirnes
FK Budućnost
2
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Uroš Stojanov, najbolji strijelac Prve lige FBiH


Prva liga FBiH je izrazito jaka liga


Uroš Stojanov, napadač NK „Jedinstvo“ Bihać u netom završenoj takmičarskoj sezoni Prve lige FBiH svojim golovima vodio je bišćane nadomak plasmana u Premijer ligu BiH. Stojanov je postigao 18 pogodaka, te se okitio titulom najboljeg strijelca Prve lige FBiH u takmičarskoj sezoni 2013/2014.

1. Kakvo je Vaše mišljenje o takmičenju Prve lige FBiH?

 

- Ove sezone Prva liga Federacije BiH je bila itekako zanimljiva, što zbog borbe za prvo mjesto tako i zbog borbe za opstanak u prvoligaškom društvu. Drugi rang takmičenja u BiH je itekako jak, ima dobrih ekipa, vrhunskih igrača i trenera i sigurno da će ova liga i u narednim sezonama dosta napredovati.

 

 

 

2. Koliko je Prva liga FBiH pomogla u Vašoj ličnoj promociji?

 

- Što se mene lično tiče, dobra je sezona iza mene. Prvi sam strijelac lige i to mi je donijelo određenu vrstu promocije i zahvaljujući pogotcima istaklo me u prvi plan. Moj uspjeh bi bio još potpuniji da sam uspio sa Jedinstvom da se plasiram u Premijer ligu BiH.

 

3. Da li je NK „Jedinstvo“ mogao ostvariti bolji plasman?

 

- Na žalost Jedinstvo nije uspjelo u namjeri da se plasira u Premijer ligu BiH i sigurno da ostaje žal za tim. Imali smo dobru ekipu, ali nismo imali sportske sreće u nekim utakmicama i sa 69 sakupljenih bodova nismo prvi. Da smo bili malo pametniji i skoncentrisaniji mogli smo sigurno prvi proći kroz cilj.

 

4. Ostaje li Uroš Stojanov u redovima Jedinstva?

 

- Od kluba sam uzeo papire i trenutno sam u potrazi za novim klubom. Interesanata ima kako iz klubova Premijer lige, tako i iz klubova Prve lige FBiH. Nakon odmora ću odlučiti gdje nastavljam karijeru, ono što mi je najbitnije jeste da to bude klub sa jasnim ambicijama, jedna prava fudbalska sredina.

 

5. Prema Vašem mišljenju koji klubovi bi se naredne sezone mogli boriti za prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH?

 

- Zaista ima mnogo kvalitetnih klubova. Smatram da će u narednoj takmičarskoj sezoni glavni kandidat za osvajanje prvog mjesta biti Gošk iz Gabele. Imaju zaista kvalitetnu ekipu i uz par pojačanja sigurno da mogu do cilja. Također, istakao bih i Maestral Jajce, ekipu koja se pojačava i mislim da će igrati značajnu ulogu ove sezone – rekao je Uroš Stojanov za www.nsfbih.ba.