LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održani seminari za suce Druge lige FBiH


U organizaciji NS FBiH i Komisije za suce i suđenje NS FBiH organiziran je trodnevni seminar za suce Druge lige FBiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug".

Seminari su organizirani u hotelu "Park" Vogošća sa nizom stručnih predavanja Komisije za suce i suđenje NS FBiH, Komiteta za sudije i sudijska pitanja NS/FS BiH i komesara/povjerenika za suđenje Druge lige FBiH, dok je fitness test pod stručnim nadzorom tima Fakulteta za sport održan na stadionu "Asim Ferhatović- Hase".

 

Svi suci koji su prisustvovali seminaru imali su priligu izvršiti zajedničku analizu suđenja na utakmicama Prve lige FBiH i Premijer lige BiH iz sezone 2013/2014. Komesari/povjerenici za suđenje i Komisija za suce i suđenje NS FBiH održali su sajednički sastanak sa sucima Druge lige FBiH, na kojem su suci dobili uputstvo o suđenju na utakmicama Druge lige. 

 

Za sve suce koji nisu položili fitnes test ili nisu prisustvovali redovnom seminaru NS FBiH i Komisija za suce i suđenje organizirat će ponovni seminar. O mjestu i terminu seminara svi suci će biti blagovremeno obaviješteni.