LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
7
Haračić Dženan
NK Jedinstvo
6
Mahmutović Selmir
NK Tošk
5
Salihović Mirnes
FK Budućnost
5
Dizdarević Dino
NK Tošk
4
Gačan Faruk
FK Rudar
4
Kovač Mirza
NK Vis Simm Bau
4
Tatar Kerim
FK Goražde
4
Vladavić Alden
FK Radnik
4
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održani edukacioni seminari za delegate Druge lige FBiH grupa "Sjever" i "Centar"


U organiziaciji NS Federacije BiH u Lukavcu i Zenici održani su edukacioni seminari za sve delegate Druge lige Federacije BiH grupa "Sjever" i "Centar".

Shodno odluci Izvršnog odbora NS Federacije BiH zadužena je Komisija za natjecanje i Sekretarijat NS FBiH da izvrše testiranja svih delegata Druge lige FBiH grupa „Centar“, „Zapad“, „Sjever“ i „Jug“, te da u saradnji sa komesarima/povjerenicima izvrše cjelokupnu edukaciju za rad delegata u COMET informacionom sistemu.

 

Također, IO NS FBiH donio je odluku da na listi delegata i u procesu delegiranja na utakmicama Druge lige FBiH mogu biti samo delegati koji su uspješno položili test iz poznavanja rada na računaru i koji su osposobljeni za uspješno implementiranje COMET informacionog sistema na utakmicama Druge lige FBiH. 

 

Komisija za natjecanje NS FBiH, Sekretarijat NS FBiH i komesari za takmičenje Druge lige FBiH grupa "Sjever" i "Centar" izvršili su cjelokupnu obuku delegata za rad u COMET informacionom sistemu te su delegati dobili uputstvo za obavljanje delegatske dužnosti na utakmicama Druge lige FBiH.

 

Nogometni savez Federacije u narednom periodu organizirat će testiranje delegata i edukacione seminare za delegate Druge lige FBiH grupa "Jug" (19.08.2014.) i grupa "Zapad" (25.08.2014. godine).