LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Omladinska liga BiH


NK "Gošk" i FK "Željezničar“ juniorski jesenji prvaci


Završen je jesenji dio takmičenja Omladinske lige Nogometnog saveza Federacije BiH za juniore u grupama "Jug" i "Centar" u takmičarskoj sezoni 2014/2015.

NK „Gošk“ Gabela je osvojio titulu jesenjeg prvaka Omladinske lige za juniore grupa „Jug“, dok je FK „Željezničar“ Sarajevo jesenji prvak Omladinske lige za juniore grupa „Centar“.

 

NK „Gošk“ je nakon 17 odigranih utakmica ostao neporažen, pobjedivši u 14 utakmica i odigravši tri utakmice neodlučnim rezultatom uz gol razliku 60:11, osvojivši 45 bodova što je 7 bodova više od drugoplasirane ekipe HNK „Neum“ koja je osvojila 38 bodova.

 

Najbolji  strijelac Omladinske lige za juniore grupa „Jug“ je Mlikota Marko (NK „Gošk“) sa 16 postignutih pogodaka, a slijede ga Bešlić Bože (HŠK „Posušje“) i Vladić Emanuel (HNK „Rama“) sa 13, te Sabljić Petar (HNK „Čapljina“) i Vidović Petar (HNK „Branitelj“) sa 12 pogodaka.

 

Igrači FK „Željezničar“ su ostvarili učinak od 10 pobjeda, tri remija i jednog poraza, sakupivši 33 boda uz gol razliku 50:11, dok je drugoplasirana ekipa NK „Metalleghe BSI“ sa istim brojem osvojenih bodova ali slabijom gol razlikom.

 

Najbolji  strijelac Omladinske lige za juniore grupa „Centar“ je Martinović Ivan (NK „Žepče“) sa 13 postignutih pogodaka, a slijede ga Slišković Mario (NK „Kiseljak“) sa 12, te Antić Marcel (NK „Kiseljak“), Buljubašić Enver (NK „Borac“), Nikić Marko (NK „Metalleghe BSI) i Omić Edin (NK „Borac“) sa 10 pogodaka.