LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mašić Anes
NK Gošk
10
Vidović Antonio
HNK Orašje
10
Žerić Denis
FK Goražde
9
Bajić Kosta
NK Bratstvo
8
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Omladinska liga BiH


FK "Željezničar“ i FK "Leotar" prvaci Omladinske lige za kadete


Završen je jesenji dio takmičenja kadetske Omladinske lige Nogometnog saveza Federacije BiH u grupama "Centar" i "Jug" u takmičarskoj sezoni 2014/2015.

Jesenji prvak u Omladinskoj ligi za kadete grupa „Centar“ je FK „Željezničar“ sa 37 osvojenih bodova, dok je drugoplasirana ekipa NK  „Bosna" Visoko sa istim brojem osvojenih bodova ali slabijom gol razlikom.

Ekipa iz Sarajeva je prvi dio takmičenja u Omladinskoj ligi za kadete grupa „Centar“ u sezoni 2014/2015 završila ostvarivši učinak od 12 pobjeda, jednog remija i jednog poraza, uz postignutu gol razliku 45:10.

 

 

Najbolji  strijelac Omladinske lige za kadete grupa „Centar“ je Husaković Edin (NK „Borac“ Jelah) sa 19 postignutih pogodaka, a slijede ga Perić-Komšić Robert (FK „Željezničar“) sa 13, te Bašić Tarik (NK „Iskra“), Mehuljić Ergin (FK „Željezničar“) i Šero Nihad (NK Bosna) sa po 11 pogodaka.

 

U Omladinskoj ligi za kadete grupa „Jug“ titula jesenjeg prvaka pripala je ekipi FK „Leotar“ Trebinje koji je sakupio 49 bodova. Klub iz Trebinja je nakon 17 odigranih kola ostao neporažen, ostvarivši 16 pobjeda i jedan remi, uz gol razliku 64:5.

 

Prvi strijelac FK „Leotar“ je Medan Nikola sa 21 postignutim pogotkom, što ga čini i najboljim strijelcem Omladinske lige za kadete grupa „Jug“, a na listi najboljih strijelaca lige slijede ga Abazović Armin (HNK „Sloga“ G.Vakuf/Uskoplje) sa 14 pogodaka, te Gosto Samir (HNK „Branitelj“), Jazvin Kenan (FK „Lokomotiva“) i Stanković Domagoj (HNK „Stolac“) sa po 12 pogodaka.