LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mujkić Jasmin
NK Bratstvo
21
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
15
Salihović Mirnes
NK Slaven
15
Vidović Antonio
HNK Orašje
13
Džafić Idriz
FK Igman
12
Poturalić Husein
FK Sloga
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održana sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH


U srijedu 25.03.2015. godine u prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH u Sarajevu, održana je sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH.

 

1. Izvršena je detaljna analiza suđenja te analiza obavljanja dužnosti posmatrača suđenja na utakmicama 16. i 17. kola Prve lige Federacije BiH, sa detaljnim pregledom svih video zapisa i preciznim usaglašavanjem stavova svih članova Komisije, a sve u cilju postizanja regularnosti takmičenja, kvalitetnog suđenja i stavljanja u ravnopravan tretman svih klubova Prve lige FBiH.

 

 

2. Nakon detaljne i sveobuhvatne analize, a sa usaglašavanjem svih članova Komisije, Komisija za suce i suđenje NS FBiH izvršila je korekciju ocjena sudaca i izrekla sankcije sucima na sljedećim utakmicama:

 

16. Kolo

 

- NK „Metalleghe BSI“ - HNK „Branitelj“ (korigovana ocjena glavnom sucu, te se sankcioniše sa tri utakmice nedelegiranja)

- NK „Podgrmeč“ - FK „Igman“ (korigovana ocjena sucu drugom asistentu)

- FK „Rudar“ - FK „Radnički“ (korigovana ocjena glavnom sucu)

- HNK "Čapljina" - NK "Bratstvo"  (glavni sudac se sankcioniše sa tri utakmice nedelegiranja)

 

17. Kolo

 

- FK „Budućnost“ - NK „Metalleghe BSI“ (koriguje se ocjena drugom sucu asistentu)

 

 

Također, zbog propusta u ocjenjivanju i neadekvatnog opisa u izvještajima posmatrača suđenja sankcionisani su posmatrači suđenja Prve lige FBiH na sljedećim utakmicama:

 

16. Kolo

 

- NK „Metalleghe BSI“ - HNK „Branitelj“ 

 

 

3. Komisija za suce i suđenje verificirala je rezultate redovnog zimskog seminara i fitness testa za suce Druge lige Federacije BiH grupe „Centar“, „Zapad“, „Sjever“ i „Jug“, te je utvrdila termin ponovljenog-popravnog seminara i fitness testa za utorak 07.04.2015. godine u Sarajevu.