LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
9
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održana sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH


U srijedu 25.03.2015. godine u prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH u Sarajevu, održana je sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH.

 

1. Izvršena je detaljna analiza suđenja te analiza obavljanja dužnosti posmatrača suđenja na utakmicama 16. i 17. kola Prve lige Federacije BiH, sa detaljnim pregledom svih video zapisa i preciznim usaglašavanjem stavova svih članova Komisije, a sve u cilju postizanja regularnosti takmičenja, kvalitetnog suđenja i stavljanja u ravnopravan tretman svih klubova Prve lige FBiH.

 

 

2. Nakon detaljne i sveobuhvatne analize, a sa usaglašavanjem svih članova Komisije, Komisija za suce i suđenje NS FBiH izvršila je korekciju ocjena sudaca i izrekla sankcije sucima na sljedećim utakmicama:

 

16. Kolo

 

- NK „Metalleghe BSI“ - HNK „Branitelj“ (korigovana ocjena glavnom sucu, te se sankcioniše sa tri utakmice nedelegiranja)

- NK „Podgrmeč“ - FK „Igman“ (korigovana ocjena sucu drugom asistentu)

- FK „Rudar“ - FK „Radnički“ (korigovana ocjena glavnom sucu)

- HNK "Čapljina" - NK "Bratstvo"  (glavni sudac se sankcioniše sa tri utakmice nedelegiranja)

 

17. Kolo

 

- FK „Budućnost“ - NK „Metalleghe BSI“ (koriguje se ocjena drugom sucu asistentu)

 

 

Također, zbog propusta u ocjenjivanju i neadekvatnog opisa u izvještajima posmatrača suđenja sankcionisani su posmatrači suđenja Prve lige FBiH na sljedećim utakmicama:

 

16. Kolo

 

- NK „Metalleghe BSI“ - HNK „Branitelj“ 

 

 

3. Komisija za suce i suđenje verificirala je rezultate redovnog zimskog seminara i fitness testa za suce Druge lige Federacije BiH grupe „Centar“, „Zapad“, „Sjever“ i „Jug“, te je utvrdila termin ponovljenog-popravnog seminara i fitness testa za utorak 07.04.2015. godine u Sarajevu.