LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Mahmutović Selmir
NK Vis Simm Bau
11
Dizdarević Dino
NK Vis Simm Bau
9
Tatar Kerim
FK Goražde
9
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Obavijest za klubove malog nogometa/futsala


Prijava klubova za takmičenje u futsal ligi Federacije BiH


Kao i svih prethodnih godina, Nogometni savez Federacije BiH će i u takmičarskoj sezoni 2015/2016 organizirati stalno futsal takmičenje na nivou Federacije BiH.

S tim u vezi, NS FBiH poduzeo je određene korake u cilju uspješnog i kvalitetnog početka nove takmičarske sezone 2015/2016.

 

Planirano je da takmičenje u futsal ligi Federacije BiH počne 31.10.2015. godine, a odluku o kalendaru takmičenja donijet će Izvršni odbor NS FBiH zavisno od broja prijavljenih klubova. 

 

U futsal takmičenju NS Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2015/2016 učestvovat će klubovi Prve i Druge futsal lige FBiH iz prethodne natjecateljske sezone, te novoprijavljeni futsal klubovi.

 

Shodno tome, novoformirani klubovi sa prostora Federacije BiH mogu preko svojih kantonalnih/županijskih nogometnih saveza izvršiti prijavu za takmičenje i to najkanije do srijede 30.09.2015. godine. 

 

Nakon izvršenih prijava i utvrđenog broja klubova Izvršni odbor donijet će odluku o sistemu natjecanja i Propozicijama futsal natjecanja za takmičarsku sezonu 2015/2016, a u skladu sa odredbama Statuta NS FBiH.