LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mašić Anes
NK Gošk
10
Vidović Antonio
HNK Orašje
10
Bajić Kosta
NK Bratstvo
9
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
9
Žerić Denis
FK Goražde
9
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održan sastanak Komisija NS FBIH sa takmičarskim organima Druge lige FBiH


U Sarajevu, u hotelu "Sunce" u Vogoći, 08.10.2015. godine održan je radni sastanak Komisija NS FBiH sa takmičarskim organima i tehničkim tajnicima Druge lige Federacije BiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug".

Sastanku su prisustvovali svi članovi Komisije za takmičenje, Komisije za suđenje, Disciplinske komisije te komesari/povjerenici za takmičenje i suđenje, disciplinski suci te tehnički sekretari/tajnici Druge lige FBiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug". 

 

Također, sastanku su prisustvovali dopredsjednik NS FBiH Irfan Durić te generalni sekretar NS FBiH Eldin Baković.

 

Prethodno su članovi Komisije za takmičenje, Komisije za suđenje i Disciplinske komisije održali sastanke sa povjerenicima za takmičenje i suđenje i disciplinskim sucima Druge lige FBiH, na kojoj je izvršena sveobuhvatna analiza takmičenja u dosadašnjem dijelu Druge lige FBiH. 

 

Na zajedničkom sastanku tehnički tajnici i takmičarski organi upoznati su sa modalitetom rada i odlukama Izvršnog odbora NS FBiH, te su usvojeni određeni zaključci koji će doprinjeti unaprijeđenju takmičenja u grupama Druge lige FBiH "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug".