LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Futsal takmičenje NS FBiH


Žrijebanje takmičarskih brojeva i seminar za klubove i službena lica Prve futsal lige


Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH na sjednici održanoj 29.10.2015. godine donio je odluku o kalendaru i Propozicijama takmičenja Prve futsal lige FBiH.

Shodno odluci Izvršnog odbora NS Federacije BiH o kalendaru takmičenja Prva futsal liga FBiH počinje 14/15.11.2015. godine. 

 

U futsal takmičenju Federacije BiH u takmičarskoj 2015/2016 godini učestvuje 11 klubova, koji su  raspoređeni u dvije grupe prema regionalnoj podjeljenosti i to: grupa “Jug” i grupa “Sjever”.

 

U Prvoj futsal ligi Federacije BiH grupa “Jug” sudjeluje pet klubova i to: MNK „Calp“ Zenica, MNK „Joker“ Novi Travnik, FTK „Kakanj“, MNK „Mostarske kiše“ Mostar i FTK „Velež“ Mostar.

 

U Prvoj futsal ligi Federacije BiH grupa “Sjever” sudjeluje šest klubova i to: MNK „Banovići“, MNK „Buba Mara“ Cazin, MNK „Klanac“ Brčko, MNK „Maestral 95“ Jajce, FTC „Salines“ Tuzla i MNK „Vega Mix“ Živinice.

 

Žrijebanje takmičarskih brojeva Prve futsal lige Federacije BiH grupa „Jug“ i „Sjever“ za takmičarsku sezonu 2015/2016 godinu, obavit će se u četvrtak: 05.11.2015 godine u Vogošći hotel „Sunce“, sa početkom u 14:00 sati.

 

Istog dana, sa početkom u 15:00 sati u saradnji sa Centrom za edukaciju trenera NS/FS BiH održat će se edukacioni seminar/akreditovanje trenera Prve futsal lige FBiH.

 

Također, u četvrtak 05.11.2015. godine u hotelu "Sunce" održat će se seminar za sve suce i delegate Prve futsal lige FBiH.

 

 

PROGRAM SEMINARA SUDACA I DELEGATA