LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mašić Anes
NK Gošk
10
Vidović Antonio
HNK Orašje
10
Žerić Denis
FK Goražde
9
Bajić Kosta
NK Bratstvo
8
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Druga liga "Sjever"


NK "Svatovac" jesenji prvak Druge lige FBiH grupa "Sjever"


Nogometni klub "Svatovac" iz Poljica u svojoj prvoj sezoni u takmičenju Druge lige FBiH grupa "Sjever" ostvarili su odličan uspjeh osvojivši prvo mjesto na kraju jesenjeg dijela prvenstva.

Klub iz Poljica zauzeo je prvo mjesto osvojivši 33 boda, četiri više od drugoplasiranog FK "Sloga" Simin Han i pet bodova više od trećeplasirane Mladosti iz Malešića.

 

Skor od deset pobjeda, tri nerješena rezultata i samo dva poraza, uz gol razliku 26:13 bili su dovoljni da NK "Svatovac" proljetni dio prvenstva dočeka na prvom mjestu. 

 

Zanimljivo da je NK "Svatovac" ove jeseni ostvario skoro isti skor na gostujućem i domaćem terenu. Na tabeli "domaćin" Svatovac zauzima tek devetu poziciju, jer su na svom terenu ostvarili pet pobjeda i dva remija osvojivši 17 bodova, dok su izvan Poljica osvojili 16 bodova te na tabeli "gost" zauzimaju prvo mjesto. 

 

Na 120 utakmica, koliko je odigrano ove jeseni postignut je 371 pogodak, što iznosi nešto više od 3 gola po utakmici. Od toga najviše zgoditaka postigao je igrač NK "Mramor", Kasumović Adis 11, te zauzima prvo mjesto na listi strijelaca a slijede ga Salihović Mirnes (NK Slaven) sa 10 golova, te Mešić Selmir (FK Sloga) i Turbić Alen (NK Posavina) koji su 9 puta tresli protivničke mreže.  Najviše golova postignuto je u 7. kolu, kada je na osam utakmica postignuto  36 golova.

 

Klubove Druge lige "Sjever" na 120 utakmica pratilo je preko 13 hiljada gledalaca. Najviše je imao NK Dinamo, a zatim jesenji prvak Svatovac. 

 

Nogometni savez Federacije BiH NK "Svatovac" i svim klubovima čestita na uspješno završenoj polusezoni.