LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
-
-
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Druga liga FBiH "Centar"


FK "Radnik" Hadžići jesenji prvak Druge lige Centar


Fudbalski klub Radnik iz Hadžića prvoplasirani je tim na kraju jesenjeg dijela prvenstva Druge lige Federacije BiH grupa "Centar".

Nakon 14 odigranih utakmica tim iz Hadžića osvojio je 31 bod, sa skorom od 9 pobjeda, četiri nerješena rezultata i jednim porazom uz gol razliku od 33 postignuta i 14 primljenih pogodaka.  Sa 33 postignuta gola Radnik je najefikasniji tim prvenstva. 

 

FK "Radnik" na drugoligaškoj tablici slijede novajlija u ligi FK "Bosna Sema" Sarajevo i NK "Tošk" Tešanj, koji su osvojili po 26 bodova, zatim NK "Natron" i FK "Borac" sa 25 odnosno 24 osvojena boda. 

 

Na listi strijelaca vodeći je Mujić Nihad iz FK "Bosna Sema" sa 14 postignutih golova, dok su igrači jesnjeg prvaka Kovač Fahrudin i Gagula Muamerpostigli 11 odnosno 10 zgoditaka.

 

Najveću pobjedu Radnik je ostvario u 12. kolu, kada su na svom terenu u Hadžićima rezultatom 7:0 savladali ekipu NK "Krivaja", što je ujedno i najveća pobjeda nekog kluba ove jeseni u Drugoj ligi FBih grupa "Centar". 

 

Drugu ligu "Centar" u 14 utakmica posmatralo je skoro 14.000 gledalaca, a najposjećeniji stadion je u Tešnju. Utakmice Toška ove jeseni je pratilo preko 2600 gledalaca. 

 

Nogometni savez Federacije BiH FK "Radnik" upućuje najiskrenije čestitke povodom osvajanja prvog mjesta na kraju jesenjeg dijela prvenstva, ali i svim ostalim klubovima na uspješnoj sezoni.