LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mašić Anes
NK Gošk
10
Vidović Antonio
HNK Orašje
10
Bajić Kosta
NK Bratstvo
9
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
9
Žerić Denis
FK Goražde
9
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS/FS BiH


Održan seminar za enitetske, kantonalne/županijske i područne saveze


U Mostaru u organizaciji NS/FS BiH završen je dvodnevni seminar za enitetske, kantonalne/ županijske i područne saveze NS/FS BiH.

U organizaciji NS/FS BiH 15. i 16.12.2015. godine, u Mostaru  ( hotel „Mostar“) održan je treći edukativni seminar za enitetske, kantonalne/ županijske i područne saveze NS/FS BiH na kojem su predstavnici saveza imali niz stručnih predavanja.

 

Prvog dana seminara  predstavnicima saveza  prezentiran je „Program podrške entitetskim i regionalnim savezima NS/FS BiH“, te su imali stručna predavanja na teme „Registracija igrača i Comet informacioni sistem“ i „Osnivanje i funkcionisanje udruženja sudija“. Drugog dana seminara održana su stručna predavanja na teme „Registracioni savezi – preporuke i smjernice nakon obavljenog kontrolnog pregleda“, „Komunikacije i mediji - krizno komuniciranje“ te je prezentiran „Pravilnik o posrednicima igrača i promjene u FIFA TMS sistemu“ i „Pravilnik o licenciranju klubova“.

 

Seminaru su prisustvovali predstavnici NS/FS BiH, NS FBiH, FS RS,  te predstavnici 10 kantonalnih/županijskih nogometnih saveza NS FBiH i predstavnici područnih saveza FS RS.