LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
-
-
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Obavijest za klubove Druge lige FBiH


Uvjeti koje klubovi Druge lige moraju ispunjavati za plasman u Prvu ligu FBiH


Izvršni odbor NS Federacije BiH, na redovnoj 29. sjednici, razmatrao je pitanje obaveze ispunjavanja uvjeta klubova Druge lige za plasman u Prvu ligu NS Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2015/2016.

Konstatirano je da se svi klubovi Druge lige Federacije BiH grupa "Sjever", "Centar", "Zapad" i "Jug" preko kantonalnih/županijskih nogometnih saveza, koji su obavezni vršiti svu potrebnu korespodenciju sa svim klubovima iz odgovarajuće grupe, službenim putem ponovo upozore o obavezi ispunjavanja uslova klubova Druge lige za plasman u Prvu ligu FBiH u takmičarskoj sezoni 2015/2016 i to:

 

  • Klub Druge lige NS FBiH mora ispunjavati uvjete iz Normativa minimuma stručno-pedagoškog rada za mlađe kategorije nogometaša.

 

  • Klub Druge lige NS FBiH treba organizirati nogometnu aktivnost sa takmičarskim timovima pretpionira (U-13), pionira (U-15), kadeta (U-17) i juniora (U-19). Od tih timova, najmanje dva moraju u toku cijele sezone učestvovati u stalnim takmičenjima u ligama NS FBiH ili ligama kantonalnih/županijskih saveza. Od sezone 2016/2017 klubovi Druge lige obavezni su učestvovati u takmičenjima sa tri omladinska tima.


  • Klubovi Druge lige FBiH da bi ostvarili plasman u Prvu ligu  NS FBiH, pored ostalih uvjeta (prvoplasirani, infrastruktura) moraju ispuniti uvjet  da su u cijelom toku te takmičarske sezone u stalnim takmičenjima imali uključene minimalno tri omladinske selekcije. Od toga obavezno selekcije juniora (U-19) i kadeta (U-17) u Omladinskoj ligi BiH grupa „Centar“, „Jug“, „Sjever“ ili „Zapad“ a ostale u ligama kantona/županija.


  • Klub koji u toku takmičarske sezone sa nekom od omladinskih selekcija odustane od takmičenja ili bude isključen iz takmičenja, snosit će disciplinske sankcije prema odredbama Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, a neće moći ostvariti plasman u Prvu ligu FBiH.


  • Prema Propozicijama takmičenja Druge lige NS FBiH za sezonu 2015/2016, po završetku te sezone DVA kluba iz Druge lige Sjever, Centar, Zapad i Jug popunjavaju Prvu ligu a dobit će se nakon doigravanja prvoplasiranih timova Druge lige koji istovremeno ispunjavaju i ostale uvjete propisane Propozicijama i ostalim odlukama NS FBiH.


  • U doigravanju za popunu Prve lige NS FBiH mogu učestvovati samo prvoplasirani klubovi iz Druge lige grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug.


  • U doigravanju za popunu Prve lige NS FBiH mogu učestvovati samo klubovi koji ispunjavaju prethodno navedene uvjete, kao i ostale uvjete iz Propozicija i ostalih odluka NS FBiH.