LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Mahmutović Selmir
NK Vis Simm Bau
11
Dizdarević Dino
NK Vis Simm Bau
9
Tatar Kerim
FK Goražde
9
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Obavijest za klubove Prve futsal liga FBiH


Završnica prvenstva Prve futsal lige FBiH


Shodno Propozicijama takmičenja, Nogometni savez Federacije BiH organizirat će završnicu prvenstva Prve futsal lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2015/2016.

Shodno odluci Izvršnog odbora NS FBiH, završnica Prve futsal lige FBiH bit će odigrana u četvrtak 25.02.2016. godine u Sarajevu u KSC „Vogošća“.

 

 

Na završnici prvenstva učestvovat će dvije najbolje plasirane ekipe Prve futsal lige FBiH grupa „Jug“ i grupa „Sjever“, a polufinalne utakmice završnice prvenstva igrat će se po sljedećem principu:

 

 

 

prvoplasirani grupa „Jug“ – drugoplasirani grupa „Sjever“(11:00 sati)

prvoplasirani grupa „Sjever“ – drugoplasirani grupa „Jug“(12:30 sati)

 

Pobjednici polufinalnih utakmica igraju finale, dok će poraženi timovi nakon polufinalnih utakmica igrati za treće mjesto.

 

Utakmica za treće mjesto igra se u 17:00 sati

Finalna utakmica igra se u 18:30 sati.

 

Pobjednik finalne utakmice je prvak Prve futsal lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2015/2016, te ostvaruje plasman u viši rang – Premijer futsal ligu BIH.

 

Disciplinske mjere, izrečene od strane Disciplinske komisije NS FBiH u toku takmičarske sezone 2015/2016 uračunavaju se i važeće su u završnici prvenstva.

 

Nogometni savez Federacije BiH će za najbolje timove obezbijediti pehare i medalje, a za sve učesnike obezbijeđen je ručak u hotelu „Sunce“ u Vogošći.

 

Klubovima će naknadno biti dostavljen cjelokupan protokol i satnica završnice Prve futsal lige FBiH.

 

Shodno odluci IO NS FBiH o kalendaru takmičenja, sve utakmice 10. kola Prve futsal lige FBiH grupa „Sjever“ i „Jug“ igraju u subotu 20.02.2016. godine.