LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mujkić Jasmin
NK Bratstvo
21
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
15
Salihović Mirnes
NK Slaven
15
Vidović Antonio
HNK Orašje
13
Džafić Idriz
FK Igman
12
Poturalić Husein
FK Sloga
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Odigrana završnica Prve futsal lige FBiH


MNK Joker prvak Prve futsal lige FBiH za sezonu 2015/2016


U Sarajevu u dvorani KSC "Vogošća" 25.02.2016. godine odigrana je završnica prvenstva Prve futsal lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2015/2016.

Prvak Prve futsal lige Federacije Bosne i Hercegovione za takmičarsku sezonu 2015/2016 je MNK "Joker" iz Novog Travnika.

 

Na završnici prvenstva učestvovali su MNK "Banovići", MNK "Calp" Zenica, FTC "Salines" Tuzla i MNK "Joker" Novi Travnik. 

 

U polufinalnim utakmicama MNK "Joker" je nakon dva produžetka i boljeg izvođenja penala savladao MNK "Banovići" i ostvario plasman u finale, dok je u drugoj utakmici FTC "Salines" rezultatom 5:4 savladao MNK "Calp".

 

U utakmici za treće mjesto MNK "Banovići" rezultatom 7:4 savladali su MNK "Calp".

 

Finalna utakmica donijela je mnogo uzbuđenja. MNK "Joker" prvi je stigao u vodstvo, te je nakon poravnanja Salinesa ekipa iz Novog Travnika ostvarila prednost od tri gola razlike. U finišu utakmice Salines je stigao na samo jedan gol zaostatka, ali MNK "Joker" nije ispustio ranije ostvarenu prednost te na kraju slavio rezultatom 4:6. 

 

Za najboljeg igrača proglašen je Marko Vujica, iz pobjedničke ekipe, koji je u finalnoj utakmici postigao dva pogotka, dok je najbolji strijelac  Knežević Goran iz MNK "Joker" koji je u takmičarskoj sezoni 2015/2016, računajući i završnicu, postigao 14 pogodaka.

 

Po završetku  finalne utakmice najboljim pojedincima uručene su prigodne nagrade, te pehari za osvojeno četvrto, treće, drugo i prvo mjesto, te medalje za prvaka Prve futsal lige FBiH.

 

Nogometni savez Federacije BiH ovom prilikom želi čestitati MNK "Joker" na osvojenom prvom mjestu u sezoni 2015/2016 i plasmanu u Premijer ligu, ali i svim ostalim klubovima Prve futsal lige FBiH na uspješnoj sezoni.