LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Utakmica FK "Budućnost" - NK "Jedinstvo" igra se u nedjelju 13.03.2016. godine


Komisija za takmičenje Nogometnog saveza Federacije BiH donijela je odluku o promjeni termina utakmice 17. kola Prve lige FBiH: FK "Budućnost" - NK "Jedinstvo".

FK "Budućnost" Banovići podnio je molbu Komisiji za takmičenje NS FBiH za promjenom termina utakmice 17. kola Prve lige FBiH: FK "Budućnost" - NK "Jedinstvo", da se navedena utakmica umjesto u subotu 12.03.2016. godine odigra u nedjelju 13.03.2016. godine sa početkom u 15:00 sati.

 

FK „Budućnost“ Banovići molbu za promjenom termina utakmice podnosi iz razloga tragedije koja se desila u jami Omazići rudnika Banovići kada je smrtno stradao rudar Nermin Šehić uslijed ćega je općina Banovići proglasila dan žalosti, te zbog dženaze koja će se održati u subotu 12.03.2016. godine u 15:00 sati, kada je zakazana navedena utakmica.

 

Obzirom da je proglašen Dan žalosti na nivou općine gdje se trebala igrati navedena utakmica, shodno članu 20. Pravilnika o nogometnim takmičenjima NS/FS BiH i člana 10. Propozicija takmičenja Prve lige FBIH, Komisija je utvrdila da nema smetnji za donošenje odluke o promjeni termina utakmice.