LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mašić Anes
NK Gošk
10
Vidović Antonio
HNK Orašje
10
Bajić Kosta
NK Bratstvo
9
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
9
Žerić Denis
FK Goražde
9
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održani seminari sa suce, posmatrače suđenja i delegate Prve lige FBiH


Nogometni savez Federacije BiH u saradnji sa Komisijom za suce i suđenje i Komisijom za takmičenje 28., 29. i 30.07.2016. godine održao je redovne edukacione seminare za suce, posmatrače suđenja i delegate Prve lige FBiH.

Svi seminari održani su u Sarajevu (hotel "Sunce" Vogošća) sa stručnim predavanjima članova Komisije za suce i suđenje NS FBiH, Komiteta/Odjela za suce i suđenje NS/FS BiH, stručnog tima Fakulteta za sport u Sarajevu, članova Komisije za takmičenje NS FBiH i Sekretarijata NS FBiH.

 

Suci "A" i "B" liste fitness testove polagali su na osnovu najnovijih usvojenih UEFA normi na stadionu "Asim Ferhatović- Hase", a pod stručnim nadzorom tima Fakulteta za Sport. 

 

Za suce koji nisu zadovoljili na normamama ili nisu pristupili redovnom edukacionom seminaru NS Federacije BiH organizirat će ponovni seminar i fitness test. 

 

Sva službena lica Prve lige FBiH (suci, posmatrači suđenja i delegati) dobili su smjernice i najnovija uputstva za obavljanje službene dužnosti na utakmicama Prve lige FBiH te spremno dočekuju takmičarsku sezonu 2016/2017.