LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mujkić Jasmin
NK Bratstvo
21
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
15
Salihović Mirnes
NK Slaven
15
Vidović Antonio
HNK Orašje
13
Džafić Idriz
FK Igman
12
Poturalić Husein
FK Sloga
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Seminar za korisnike COMET informacionog sistema u k/ž savezima


Nogometni savez Federacije BiH u cilju kvalitetne pripreme za nastupajuću sezonu u svim nogometnim natjecanjima u Federaciji BiH organizira seminar za korisnike COMET informacionog sistema u kantonalnim/županijskim nogometnim savezima.

Seminar će se održati u Sarajevu (hotel "Sunce" Vogošča) 10.08.2016. godine sa početkom u 14:00 sati sa temama organizacije i provođenja natjecanja kroz COMET Informacioni sistem.

 

Nogometni savez Federacije BiH i Nogometni/fudbalski savez BiH implementirali su COMET informacioni sistem na svim nivoima takmičenja, što je dovelo do bržeg, efikasnijeg i transparentnijeg rada, kao i postizanja potpune regularnosti utakmica u smislu da su svi igrači uredno registrirani za svoj klub bez mogućnosti manipuliranja da jedan igrač nastupa za dvije različite ekipe kao i da nastupi ukoliko se nalazi pod kaznom i ostalo.

 

Cilj Nogometnog saveza FBiH je da svi kantonalni/županijski nogometni savezi sva svoja natjecanja administrativno vode kroz COMET informacioni sistem u svrsi transparentnijeg i efikasnijeg rada voditelja takmičenja i komesara/ povjerenika za takmičenje kantonalne/ županijske nogometne lige.

 

PROGRAM SEMINARA