LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Održana sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH


Suspendovan stadion NK "Novi Travnik" do okončanja disciplinskog postupka


U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH dana 20.09.2016. godine održana je sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH.

Komisija za takmičenje izvršila je detaljnu analizu utakmica 5., 6. i 7. kola Prve lige FBiH, sa posebnim akcentom na utakmicu 6. kola: NK "Novi Travnik" - FK "Rudar“.

 

 

Nakon uvida u cjelokupnu dokumentaciju: izvještaje i dopunske izvještaje službenih lica, očitovanje NK „Novi Travnik“, službenu zabilješku nadležne Policijske uprave i detaljnog pregleda video zapisa sa utakmice Komisija je odlučila sljedeće :

 

 

Suspenduje se stadion Pirota u Travniku za odigravanje domaćih utakmica NK "Novi Travnik“ do okončanja disciplinskog postupka i to zbog slabe organizacije i incidenta na kraju utakmice 6. kola Prve lige FBiH: NK "Novi Travnik" - FK "Rudar".

 

Podnosi se prijava za pokretanje disciplinskog postupka protiv NK "Novi Travnik" zbog slabe organizacije i incidenta na kraju navedene utakmice. 

 

Komisija za takmičenje NS Federacije BiH cjelokupan spis predmeta sa navedene utakmice proslijedila je Disciplinskoj komisiji NS FBiH na dalje razmatranje i postupanje.