LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
7
Haračić Dženan
NK Jedinstvo
6
Mahmutović Selmir
NK Tošk
5
Salihović Mirnes
FK Budućnost
5
Dizdarević Dino
NK Tošk
4
Gačan Faruk
FK Rudar
4
Kovač Mirza
NK Vis Simm Bau
4
Tatar Kerim
FK Goražde
4
Vladavić Alden
FK Radnik
4
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Anketa


Biramo najbolje juniore i kadete Omladinske lige BiH Centar i Jug


Od proljetnog dijela takmičarske sezone 2016/2017, Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine pokrenuo je anketu kojom će se birati najbolji igrači juniorskih i kadetskih selekcija Omladinske lige BiH Centar i Jug.

Anketa će biti ostvarena na način što će treneri juniorskih i kadetskih selekcija svih ekipa nakon svake utakmice ispunjavati anketni listić kojim biraju tri najbolja igrača protivničke ekipe i tri najbolja igrača svoje ekipe za datu utakmicu. 

 

Kada treneri biraju igrače suparničke ekipe bodovanje je po principu pet bodova, tri boda i jedan bod, a kada biraju igrače svoje ekipe bodovanje je po principu tri, dva  i jedan bod. Oni treneri koji ne budu bodovali igrače suparničke ekipe neće biti prihvaćeno bodovanje vlasitih igrača.

 

Delegati utakmica Omladinske lige BiH će nakon svakog kola u Sekretarijat NS FBiH dostavljati anketne listiće, gdje će se sabirati svi bodovi. Kompletna tablica sa svim bodovima će se objavljivati na stranici Omladinske lige Centar i Omladinske lige Jug kao i na zvaničnoj Facebook stranici Nogometnog saveza Federacije BiH, a na kraju takmičarske sezone bit će izabrani najbolji igrači koji će imati najveći broj bodova. 

 

Na navedenim stranicama možete vidjeti tablice nakon kompletiranog prvog kola proljetnog dijela prvenstva.

 

Nogometni savez Federacije BiH poziva sve trenere Omladinske lige BiH Centar i Jug da se odazovu anketi te da na svakoj utakmici objektivno izaberu najbolje igrače suparničke i vlastite ekipe.