LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
7
Haračić Dženan
NK Jedinstvo
6
Mahmutović Selmir
NK Tošk
5
Salihović Mirnes
FK Budućnost
5
Dizdarević Dino
NK Tošk
4
Gačan Faruk
FK Rudar
4
Kovač Mirza
NK Vis Simm Bau
4
Tatar Kerim
FK Goražde
4
Vladavić Alden
FK Radnik
4
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Održana sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH


Komisija za suce i suđenje NS FBiH osuđuje neargumentovane nastupe u medijima


Komisija za suce i suđenje Nogometnog saveza Federacije BiH, 22.03.2017. godine u prostorijama NS FBiH održala je redovnu sjednicu na kojoj je vršila analizu suđenja na utakmicama 16., 17. i 18. kola Prve lige FBiH.

Nakon detaljne analize cijele utakmice 18. kola Prve lige FBiH: FK "Sloga" Simin Han - NK "Bosna" Visoko i specifičnih situacija sa ostalih utakmica 16., 17. i 18. kola Prve lige FBiH, Komisija za suce i suđenje NS FBiH jednoglasno je donijela sljedeći zaključak:

 

Navodi iz medija klubova odbacuju se kao neosnovani, te je Komisija za suce i suđenje NS FBiH suđenje na navedenim utakmicama ocijenila zadovoljavajućim, a ocjene sucima su date u skladu sa Uputstvom o ocjenjivanju sudaca. 

 

Također, Komisija za suce i suđenje NS FBiH osuđuje iznošenje neistinitih i neosnovanih tvrdnji u medijima od strane pojedinih klubova Prve lige Federacije BiH i poziva sve klubove na objektivno praćenje utakmica, te upozorava klubove da se eventualni prigovori zasnivaju na objektivnim činjenicama i čvrstim dokazima a sve u cilju postizanja potpune regularnosti takmičenja, stavljanja svih klubova u ravnopravan položaj i pružanja svim klubovima identične uvjete za igru, a Komisija za suce i suđenje NS FBiH će sve eventualne nepravilnosti i greške u radu sudaca i posmatrača suđenja sankcionisati u skladu sa Uputstvom o ocjenjivanju sudaca i Pravilnikom o sucima i suđenju NS/FS BiH.