LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


FK Velež - FK Sloga i NK Travnik - NK Gošk u direktnom TV prenosu


U ciju zaštite integriteta takmičenja Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i postizanja potpune regularnosti takmičenja, Izvršni odbor NS Federacije BiH donio je odluku o direktnom TV prenosu utakmica Prve lige FBiH u sezoni 2016/2017.

Izvršni odbor NS FBiH ovlastio je Komisiju za takmičenje NS FBiH da prije svakog kola odredi koja će se utakmica emitirati u direktnom prenosu na CITY TV, a uzimajući u obzir sve parametre kao što je interesovanje za datu utakmicu, rezultatski značaj, pozicije klubova na tabeli i drugo.

 

S tim u vezi, Komisija za takmičenje NS FBiH za direktan prenos utakmica 23. kola Prve lige FBiH odredila je utakmice FK Velež - FK Sloga, utakmica koja je od značaja u borbi za opstanak, te utakmicu prvoplasiranog i trećeplasiranog kluba na tablici NK Travnik - NK Gošk. 

 

Također,  Izvršni odbor NS FBiH će u saradnji sa CITY TV nastojati da se do kraja takmičarske sezone 2016/2017 što više utakmica Prve lige FBiH emitira u direktnom TV prenosu kako bi cjela bh. javnost mogla pratiti utakmice Prve lige FBiH kao drugog ranga bosanskohercegovačkog nogometa.

 

Izvršni odbor NS FBiH smatra da će emitiranje utakmica u direktnom TV prenosu doprinjeti na poboljšanju kvalitete utakmica, zaštite integriteta takmičenja kao i transparentnost u radu u obavljanju službenih dužnosti.