LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Održana sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH


Komisija sankcionirala suce koji su pravili pogreške na utakmicama Prve lige FBiH


Komisija za suce i suđenje Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine je dana 26.04.2017. godine održala redovnu sjednicu, na kojoj je vršena analiza suđenja i rada posmatrača suđenja na utakmicama 22. i 23. kola Prve lige Federacije BiH.

Komisija je izvršila detaljnu i sveobuhvatnu analizu suđenja na svim onim utakmicama na koje su klubovi Prve lige FBiH uložili službene prigovore te analizu svih spornih momenata u suđenju koje su posmatrači suđenja naveli u službenim zapisnicima.

 

Također, u sklopu redovnih aktivnosti izvršena je detaljna analiza svih kaznenih udaraca, isključenja kao i postignutih i poništenih pogodaka na utakmicama Prve lige Federacije BiH.

 

Uvažavajući Pravilnik o sucima i suđenju NS/FS BiH, uputstvo o ocjenjivanju kao i primjenu Pravila nogometne igre Komisija za suce i suđenje korigirala je ocjene i izrekla sankcije u skladu sa Pravilnikom o sucima i suđenju NS/FS BiH sucima i posmatračima suđenja Prve lige FBiH na utakmicama:

 

- FK "Sloga" - NK "Gošk" (glavni sudac)

- NK "Zvijezda" - NK "Travnik" (glavni sudac)

- FK "Goražde" - FK "Rudar" (glavni sudac i sudac asistent 1)

- FK "Velež" - HNK "Orašje" (sudac asistent 2)

 

Komisija za suce i suđenje NS FBiH je suce i posmatrače suđenja Prve lige FBiH kojima je izvršila korekciju ocjena sankcionisala nedelegiranjem, a u skladu sa Pravilnikom o sucima i suđenju NS/FS BiH i uputstvu o ocjenjivanju sudaca. 

 

Pored redovne analize suđenja na utakmicama 22. i 23. kola Prve lige FBiH, Komisija za suce i suđenje NS FBiH organizirala je i sprovela kontrolnu provjeru fizičkih normi (YO-YO test) za sve suce Prve lige FBiH, te održala edukativni seminar za suce i posmatrače suđenja na kojem je izvršena zajednička analiza suđenja u dosadašnjem dijelu prvenstva sa pregledom svih situacija koje je Komisija analizirala na svojim sjednicama, te su službenim licima data koncizna i detaljna uputstva u obavljanju službene dužnosti na utakmicama Prve lige FBiH do kraja takmičarske sezone.