LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mujkić Jasmin
NK Bratstvo
10
Salihović Mirnes
NK Slaven
10
Ibrahimović Mirel
FK Sloga
8
Brandao de Souza Ubiratan
FK Velež
7
Dizdarević Dino
NK Bosna
7
Garcia Panesso Leiner
FK Velež
7
Kobilica Belmin
FK Rudar
7
Kršić Aleksandar
NK Tošk
7
Leko Nikola
HNK Čapljina
7
Puturalić Husejn
NK Bratstvo
7
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održani seminari za delegate i službene osobe klubova Prve lige FBiH


U Sarajevu, u hotelu "Sunce" održani su redovni ljetni seminari za delegate te službene predstavnike i komesare bezbjednosti klubova Prve lige FBiH.

Komisija za takmičenje NS FBiH sa delegatima Prve lige FBiH izvršila je analizu takmičenja Prve lige FBiH u sezoni 2016/2017, gdje je rad delegata ocijenjen kao vrlo uspješan. 

 

Također, delegatima Prve lige FBiH upoznati su za izmjenama i dopunama u Propozicijama takmičenjima i odlukama IO NS FBiH i NS/FS BiH, te dobili decidno uputstvo o obavljanju delegatske dužnosti u nastupajućoj takmičarskoj sezoni.

 

Komisija za takmičenje NS FBiH održala je stručna predavanja i za službene predstavnike klubova Prve lige FBiH gdje su isti također upoznati sa izmjenama dopunama u Propozicijama takmičenjima i odlukama IO NS FBiH i NS/FS BiH kao i obavezama u organizaciji utakmice i dužnostima službenog predstavnika kluba. 

 

Za komesare bezbjednosti klubova Prve lige FBiH stručno predavanje održao je predsjednik Komiteta za stadione i bezbjednost NS/FS BiH Hajlovac Adis, koji je komesare bezbjednosti upoznao sa njihovim obavezama kada je u pitanju bezbjednost na utakmicama Prve lige FBiH i saradnja sa policijskim organima.