LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Mahmutović Selmir
NK Vis Simm Bau
11
Dizdarević Dino
NK Vis Simm Bau
9
Tatar Kerim
FK Goražde
9
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Završena revija omladinskog nogometa u Zenici


FS Kantona Sarajevo pobjednik petog Turnira pionirskih reprezentacija


U Zenici je završena revija omladinskog nogometa - Turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza.

Nakon turnira u Kupresu, Tuzli, Cazinu i Vitezu peti po redu Turnir pionirskih reprezentacija organizovan je u Zenici uz tehničku organizaciju Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona koji je obezbijedio sve potrebne uslove uspješnu i nesmetanu organizaciju Turnira.

 

Turnir se igrao na stadionima Kamberovića polje, a utakmica za treće mjesto i finalna utakmica se igrala u Trening centru Nogometnog/fudbalskog saveza BiH. 

 

Učešće na Turniru je uzelo devet  kantonalnih/županijskih nogometnih saveza, a učestvovalo je oko 220 mladih nogometaša sa prostora cijele Federacije BiH, a selektori omladinskih reprezentacija BiH mogli su se uvjeriti u kvalitet najboljih igrača iz svih reprezentacija k/ž saveza.

 

Nakon utakmica po grupama u finalnoj utakmici sastali su se NS Tuzlanskog kantona i FS kantona Sarajevo.

 

FS Kantona Sarajevo odbranio je titulu pobjednika turnira pionirskih reprezentacija osvojenu 2016. godine u Vitezu.

 

U finalnoj utakmici koja je igrana na glavnom terenu trening centra NS/FS BiH selekcija FS Kantona Sarajevo rezultatom 2:0 savladala je reprezentaciju NS Tuzlanskog kantona, a strijelci za pobjedničku ekipu bili su Đuderija i Kečanović. 

 

U utakmici za treće mjesto sastali su se selekcija NS Zeničko-dobojskog kantona i ŽNS Zapadnohercegovačke županije. Nakon regularnog dijela susreta nije bilo pobjednika, te se pristupilo izvođenju udaraca sa bijele tačke nakon kojih je uspješnija bila selekcija ŽNS Zapadnohercegovačke županije, koja je i 2016. godine osvojila treće mjesto.

 

Nogometni savez Federacije BiH za najupješnije timove i pojedince obezbijedio je pehare i medalje, koje su uručili dopredsjednik NS FBiH Garić Slaven, generalni sekretar NS FBiH Baković Eldin, selektor i trener pionirske reprezentacije BiH Erbez Zoran i Japaur Amir, generalni sekretar NS ZDK Mahmić Safija te član IO NS ZDK Porča Alija. 

 

Selektori svih selekcija za najboljeg igrača Turnira izabrali su Jusupović Ajdina iz pobjedničke reprezentacije, koji je ujedno i najbolji strijelac Turnira. Za najboljeg vratara proglašen je Petar Zovko iz selekcije ŽNS Zapadnohercegovačke.

 

Također, slektori su izabrali najbolje igrače svake reprezentacije, kojima je uručen pehar i diploma za ostvareni rezultat.

 

Za najbolje igrače selekcija proglašeni su:

- Muflizović Irhan (NS ZDK)

- Ramić Tarik (NS USK)

- Jusupović Ajdin (FS KS)

- Drljo Andrija (ŽNS ZH)

- Alić Adi (NS TK) i 

- Mašić Zinedin (NS SBK/KSB)

 

Igračima Vincetić Igoru (NS PŽO), Baković Anti (ŽNS HB) i Marić Ivanu (NS HNK/Ž) nisu uručene nagrade za najbolje igrače zbog odluke rukovodstva reprezentacija da ne prisustvuju svečanoj dodijeli nagrada.

 

FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OFICIJELNOJ FACEBOOK STRANICI NOGOMETNOG SAVEZA FEDERACIJE BiH.