LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
7
Haračić Dženan
NK Jedinstvo
6
Mahmutović Selmir
NK Tošk
5
Salihović Mirnes
FK Budućnost
5
Dizdarević Dino
NK Tošk
4
Gačan Faruk
FK Rudar
4
Kovač Mirza
NK Vis Simm Bau
4
Tatar Kerim
FK Goražde
4
Vladavić Alden
FK Radnik
4
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Obavijest za klubove futsala


Prijava za takmičenje u Futsal ligi Federacije BiH


Nogometni savez Federacije BiH, kao i svih prethodnih godina, u takmičarskoj sezoni 2017/2018 organizirat će i sprovesti futsal takmičenje na nivou Federacije BiH.

S tim u vezi NS FBiH čini sve potrebne radnje i pripreme u cilju kvalitetnog početka takmičarske sezone 2017/2018.

 

Planirano je da takmičenje u futsal ligi Federacije BiH počne u mjesecu novembru/studenom 2017. godine, a odluku o kalendaru donijet će Izvršni odbor NS FBiH zavisno od broja prijavljenih klubova.

 

U futsal takmičenju NS Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2017/2018 učestvovat će klubovi Prve futsal lige FBiH iz prethodne natjecateljske sezone, klub koji je u sezoni 2016/2017 prema plasmanu napustio Premijer futsal ligu BiH, te novoprijavljeni futsal klubovi.

 

Nakon izvršenih prijava i utvrđenog broja klubova Izvršni odbor donijet će odluku o sistemu natjecanja i Propozicijama futsal natjecanja za takmičarsku sezonu 2017/2018 na prijedlog Komisije za mali nogomet-futsal, a u skladu sa odredbama Statuta NS FBiH.

 

Shodno  navedenom, klubovi koji su u prethodnoj takmičarskoj sezoni nastupali u Prvoj futsal ligi FBiH ili Premijer futsal ligi BiH obavezni su izvršiti prijavu za takmičenje u Sekretarijat NS FBiH putem telefaksa (033/222-622) ili e-maila (mirza@nsfbih.ba) i to najkasnije do 01.10.2017. godine.

 

Također, novoformirani klubovi futsala, koji se u prethodnoj takmičarskoj sezoni nisu takmičili u zvaničnim takmičenjima NS FBiH ili NS/FS BiH mogu izvršiti prijavu za takmičenje u Futsal ligi Federacije BiH preko matičnih kantonalnih/županijskiih nogometnih saveza.