LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mujkić Jasmin
NK Bratstvo
21
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
15
Salihović Mirnes
NK Slaven
15
Vidović Antonio
HNK Orašje
13
Džafić Idriz
FK Igman
12
Poturalić Husein
FK Sloga
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Obavijest za klubove futsala


Prijava za takmičenje u Futsal ligi Federacije BiH


Nogometni savez Federacije BiH, kao i svih prethodnih godina, u takmičarskoj sezoni 2017/2018 organizirat će i sprovesti futsal takmičenje na nivou Federacije BiH.

S tim u vezi NS FBiH čini sve potrebne radnje i pripreme u cilju kvalitetnog početka takmičarske sezone 2017/2018.

 

Planirano je da takmičenje u futsal ligi Federacije BiH počne u mjesecu novembru/studenom 2017. godine, a odluku o kalendaru donijet će Izvršni odbor NS FBiH zavisno od broja prijavljenih klubova.

 

U futsal takmičenju NS Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2017/2018 učestvovat će klubovi Prve futsal lige FBiH iz prethodne natjecateljske sezone, klub koji je u sezoni 2016/2017 prema plasmanu napustio Premijer futsal ligu BiH, te novoprijavljeni futsal klubovi.

 

Nakon izvršenih prijava i utvrđenog broja klubova Izvršni odbor donijet će odluku o sistemu natjecanja i Propozicijama futsal natjecanja za takmičarsku sezonu 2017/2018 na prijedlog Komisije za mali nogomet-futsal, a u skladu sa odredbama Statuta NS FBiH.

 

Shodno  navedenom, klubovi koji su u prethodnoj takmičarskoj sezoni nastupali u Prvoj futsal ligi FBiH ili Premijer futsal ligi BiH obavezni su izvršiti prijavu za takmičenje u Sekretarijat NS FBiH putem telefaksa (033/222-622) ili e-maila (mirza@nsfbih.ba) i to najkasnije do 01.10.2017. godine.

 

Također, novoformirani klubovi futsala, koji se u prethodnoj takmičarskoj sezoni nisu takmičili u zvaničnim takmičenjima NS FBiH ili NS/FS BiH mogu izvršiti prijavu za takmičenje u Futsal ligi Federacije BiH preko matičnih kantonalnih/županijskiih nogometnih saveza.