LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Održana sjednica Komisije za tamičenje NS FBiH


Postupak NK Bosna nesportski čin koji šteti ugledu nogometa


U prostorijama NS Federacije BiH održana je sjednica Komisije za takmičenje NS FBIH.

1. Komisija za takmičenje NS FBiH izvršila je analizu utakmica IX, X i XI kola Prve lige FBiH.

 

- Komisija je konstatirala kako su sve utakmice odigrane, kako nije bilo ulaganja žalbi na regularnost istih te se sve utakmice registriraju postignutim rezultatima. 

 

- Komisija je evidentirala sve propuste u organizaciji utakmica, te iste proslijedlila Disciplinskoj komisiji NS FBiH. 

 

2. Komisija za takmičenje NS FBiH vršila je detaljnu analizu utakmice 11. kola Prve lige FBiH: NK Zvijezda - NK Bosna.

 

Uvidom u cjelokupan spis predmeta Komisija za takmičenje NS FBiH donijela je sljedeći zaključak:

 

Postupak igrača NK Bosna Visoko,  kada su u 89. minuti sjeli na teren ne želeći da aktivno učestvuju u igri okarakterisan je kao kao izuzetno nesportski čin kojim su igrači NK Bosna Visoko prekršili načela fair-playa i time naštetili ugledu nogometnog sporta.

 

S tim u vezi Komisija za takmičenje NS FBiH podnosi disciplinsku prijavu protiv:

 

- Hošić Dženana, pomoćnog trenera NK Bosna zbog udaljenja iz tehničkog prostora, psovanja i vrijeđanja službenih lica, te vrijeđanja institucije NS FBiH.

 

- Hošić Dženana, pomoćnog trenera NK Bosna zbog pozivanja i podstrekavanja svojih igrača da sjedenjem na terenu prkose odlukama službenim licima utakmice i ne učestvuju aktivno u igri.

 

- Hodžić Adnana, igrača NK Bosna zbog pozivanja i pokušaja nagovaranja svojih saigrača da napuste teren za igru te ne nastave utakmicu i podstrekavanja svojih saigrača  da sjedenjem na terenu prkose odlukama službenih lica utakmice i ne učestvuju aktivno u igri.

 

- Sadiković Enisa, igrača NK Bosna zbog pozivanja i pokušaja nagovaranja svojih saigrača da napuste teren za igru te ne nastave utakmicu.

 

- Kadrić Nermina, predsjednika NK Bosna zbog neprimjerenog davanja izjava u medijima i kršenja Kodeksa ponašanja.

 

- Laletović Mirze, sportskog direktora NK Bosna zbog neprimjerenog davanja izjava u medijima i kršenja Kodeksa ponašanja.

 

- NK Bosna zbog nesportskog ponašanja svojih igrača i pojedinaca te prkošenja odlukama službenih lica utakmice i neučestvovanja u aktivnoj igri i povrede društveno sportskog vladanja i nanošenja štete ugledu nogometnog sporta.

 

3. Komisija za takmičenje NS FBiH izvršila je analizu takmičenja Prve i Druge ženske lige FBiH. Komisija za takmičenje poduzet će sve potrebne mjere za uspješnu organizaciju takmičenja i poštivanja svih odluka i propisa. 

 

4. Komisija za takmičenje NS FBiH sačinila je prijedlog Propozicija i kalendara takmičenja Prve futsal lige FBIH za takmičarsku sezonu 2017/2018. 

 

Početak takmičenja Prve futsal lige FBiH planiran je za 04/05.11.2017. godine.

 

Žrijeb takmičarskih brojeva održat će se u četvrtak 26.10.2017. godine u Sarajevu. 

 

5. Komisija za takmičenje NS FBiH izvršila je registraciju prekinute utakmice juniorskog Kupa FBIH: FK "Budućnost" - HNK "Orašje". Navedena utakmica se registrira službenim rezultatom 3:0 (p.f.) u korist FK Budućnost Banovići.

 

6. Komisija razmatrala saopštenje NK "Svatovac" te donijela zaključak da takmičarski organi Druge lige FBiH grupa "Sjever" žurno poduzmu sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju činjeničnog stanja vezano za saopštenje NK "Svatovac", te da informišu NS FBiH o poduzetim mjerama i radnjam.

 

Također, potrebno je da NK "Svatovac" dostavi konkretne dokaze u vezi sa iznešenjim tvrdanjama u zvaničnom saopštenju kluba uz upozorenje da klub može snositi disciplinske sankcije zbog iznošenja neistina, vrijeđanja i klevetanja u slučaju nedostavljanja konkretnih dokaza o navodnim počinjenim disciplinskim prekršajima i protivpravnim radnjama.