LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mašić Anes
NK Gošk
10
Vidović Antonio
HNK Orašje
10
Žerić Denis
FK Goražde
9
Bajić Kosta
NK Bratstvo
8
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Pregled utakmica HNK Orašje


Peto mjesto na prvoligaškoj tabeli na kraju prvog dijela takmičenja zauzima HNK Orašje.

Sa ostvarenim učinkom od osam pobjeda, tri neriješena rezultata i četiri poraza HNK Orašje nakon 15 odigranih kola osvojio je 27 bodova, bod manje od četvrtoplasirane Bosne i bod više od šestoplasiranog Veleža. ž

 

Igrači Orašja su u prvom dijelu sezone ostvarili nekoliko veoma važnih gostujućih pobjeda poput pobjede u Kaknju nad Rudarom u 3. kolu (1:2), te pobjeda nad vodećim ekipama Zvijezdom i Olimpikom koje su savladali u Gradačcu, odnosno u Sarajevu sa po 0:1. 

 

Uz lidera na tabeli Zvijezdu, HNK Orašje je jedina ekipa koja je ostvarila četiri pobjede na gostujućem terenu. Pored spomenutih gostovanja u Kaknju,Gradačcu i Sarajevu, Orašje je bodove odnijelo i iz Tešnja u 13. kolu.

 

Najveću pobjedu igrači Orašja su ostvarili u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva kada su na svom terenu savladali NK Travnik sa visokih 6:1. Najveći poraz pretrpljen je u Čapljini, kada je domaća ekipa slavila rezultatom 3:0. 

 

Prvi strijelci ekipe su Đukić Mario i Vidović Antonio sa po pet pogodaka, dok su tri gola postigli Marković Tomislav i Marošević Marijan. 

 

Proljetni dio sezone HNK Orašje otvara na svom terenu a protivnik je visočka Bosna. 

 

U nastavku pogledajte presjek utakmica HNK Orašje u prvom dijelu sezone Prve lige FBiH.