LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mujkić Jasmin
NK Bratstvo
18
Salihović Mirnes
NK Slaven
15
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
14
Poturalić Husein
FK Sloga
12
Vidović Antonio
HNK Orašje
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Pregled polusezone FK „Rudar“


FK „Rudar“ Kakanj, nakon jesenjeg dijela prvenstva Prve lige Federacije BiH u sezoni 2017/2018, zauzeo je osmu poziciju na tabeli sa 20 osvojenih bodova.

Klub iz Kaknja je u jesenjem dijelu takmičenja zauzeo osmu poziciju na tabeli Prve lige FBiH sa osvojenih 20 bodova. Nogometaši FK „Rudar“ su nakon 15 odigranih utakmica ostvarili učinak od 6 pobjeda, 2 utakmice su odigrali nerješenim rezultatom, te su u 7 utakmica poraženi, uz gol razliku 19:16.

 

FK „Rudar“ je na domaćem terenu ostvario 4 pobjede, 2 puta je poražen, te je 2 utakmice odigrao nerješenim rezultatom, dok je na gostujućim utakmicama ostvario 2 pobjede i u 5 utakmica je upisao poraz. Najveću pobjedu FK „Rudar“ ostvario je u 14. kolu savladavši u Kaknju rezultatom 4:0 ekipu NK „Jedinstvo“, a najveći poraz klub je pretrpio u 11. kolu na gostujućem terenu u Siminom Hanu u kojem je FK „Sloga“ slavio rezultatom 3:0.

 

Prvi strijelac ekipe iz Kaknja nakon prvog dijela takmičenja je Kobilica Belmin sa 7 postignutih pogodaka, a sljede ga Kovač Mirza sa 4 pogotka, te Čehajić Belmin i Spahić Bajro sa po 2 pogotka.

 

Pregled utakmica FK „Rudar“ iz jesenjeg dijela sezone 2017/18 u prilogu: