LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mujkić Jasmin
NK Bratstvo
18
Salihović Mirnes
NK Slaven
15
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
14
Poturalić Husein
FK Sloga
12
Vidović Antonio
HNK Orašje
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Pregled utakmica NK „Bratstvo“


Nogometni klub iz Gračanice je u jesenjem dijelu sezone 2017/2018 osvojio 20 bodova, te zauzeo devetu poziciju na tabeli Prve lige FBiH.

NK „Bratstvo“ je nakon 15 odigranih kola u jesenjem dijelu prvenstva Prve lige FBiH, osvojio 20 bodova i zauzeo devetu poziciju na tabeli. Nogometaši NK „Bratstvo“ su ostvariili 6 pobjeda, 2 utakmice su odigrali nerješeno, te su u 7 utakmica poraženi, uz gol razliku 26:25.

 

Najveću pobjedu nogometaši iz Gračanice upisali su u 8. kolu savladavši na domaćem terenu NK „Jedinstvo" rezultatom 4:0, a najveći poraz pretrpljen je u 14. kolu u Visokom kada je NK „Bosna“ slavio rezultatom 5:2. NK „Bratstvo“ je na domaćem terenu ostvario 6 pobjeda i upisao 1 poraz, dok je na gostujućim terenima 2 utakmice odigrao nerješenim rezultatom i u 6 utakmica je upisao poraz.

 

Najbolji strijelac kluba nakon prvog dijela takmičenja je Mujkić Jasmin sa 10 postignutih pogodaka, a slijede ga Poturalić Husein sa 7 pogodaka, te Hasić Šerif i Jaganjac Maid sa po 2 postignuta pogotka.

 

Pregled utakmica NK „Bratstvo“iz jesenjeg dijela sezone 2017/18 u prilogu: