LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mašić Anes
NK Gošk
10
Vidović Antonio
HNK Orašje
10
Žerić Denis
FK Goražde
9
Bajić Kosta
NK Bratstvo
8
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Pregled utakmica NK „Bratstvo“


Nogometni klub iz Gračanice je u jesenjem dijelu sezone 2017/2018 osvojio 20 bodova, te zauzeo devetu poziciju na tabeli Prve lige FBiH.

NK „Bratstvo“ je nakon 15 odigranih kola u jesenjem dijelu prvenstva Prve lige FBiH, osvojio 20 bodova i zauzeo devetu poziciju na tabeli. Nogometaši NK „Bratstvo“ su ostvariili 6 pobjeda, 2 utakmice su odigrali nerješeno, te su u 7 utakmica poraženi, uz gol razliku 26:25.

 

Najveću pobjedu nogometaši iz Gračanice upisali su u 8. kolu savladavši na domaćem terenu NK „Jedinstvo" rezultatom 4:0, a najveći poraz pretrpljen je u 14. kolu u Visokom kada je NK „Bosna“ slavio rezultatom 5:2. NK „Bratstvo“ je na domaćem terenu ostvario 6 pobjeda i upisao 1 poraz, dok je na gostujućim terenima 2 utakmice odigrao nerješenim rezultatom i u 6 utakmica je upisao poraz.

 

Najbolji strijelac kluba nakon prvog dijela takmičenja je Mujkić Jasmin sa 10 postignutih pogodaka, a slijede ga Poturalić Husein sa 7 pogodaka, te Hasić Šerif i Jaganjac Maid sa po 2 postignuta pogotka.

 

Pregled utakmica NK „Bratstvo“iz jesenjeg dijela sezone 2017/18 u prilogu: