LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mujkić Jasmin
NK Bratstvo
21
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
15
Salihović Mirnes
NK Slaven
15
Vidović Antonio
HNK Orašje
13
Džafić Idriz
FK Igman
12
Poturalić Husein
FK Sloga
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Pregled polusezone NK „Metalleghe BSI“


NK „Metalleghe BSI, nakon jesenjeg dijela prvenstva Prve lige Federacije BiH u sezoni 2017/2018, zauzeo je dvanaestu poziciju na tabeli sa 16 osvojenih bodova.

Klub iz Jajca je u jesenjem dijelu takmičenja osvojio 16 bodova, te zauzeo dvanaestu poziciju na tabeli Prve lige FBiH. Nogometaši NK „Metalleghe BSI“ su ostvarili učinak od 4 pobjeda, 4 utakmice su odigrali neriješenim rezultatom, te su u 7 utakmica poraženi, uz gol razliku 17:23.

 

NK „Metalleghe BSI“ je na domaćem terenu ostvario 4 pobjede, 2 puta odigrao neriješenim rezultatom, te je u jednoj utakmici upisao poraz, dok je na gostujućim utakmicama ostvario 2 neriješenja rezultata i u 6 utakmica je upisao poraz. Najveću pobjedu nogometaši iz Jajca ostvarili su u 7. kolu savladavši na domaćem terenu NK „Tošk“ rezultatom 4:1, a najveći poraz klub je pretrpio u 12. kolu na gostujućem terenu kod FK „Rudar“ gdje je domaći klub slavio rezultatom 4:2.

 

Najbolji strijelaci ekipe nakon prvog dijela takmičenja su Fejzić Faris i Pljevljak Rijad sa po 3 postignuta pogotka, a sljede ih Handžić Tarik i Tankuljić Ivan sa po 2 pogotka.

 

Pregled utakmica NK „Metalleghe BSI“ iz jesenjeg dijela sezone 2017/18 u prilogu: