LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mujkić Jasmin
NK Bratstvo
21
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
15
Salihović Mirnes
NK Slaven
15
Vidović Antonio
HNK Orašje
13
Džafić Idriz
FK Igman
12
Poturalić Husein
FK Sloga
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva futsal liga FBiH


MNK Kaskada Gračanica prvak Prve futsal lige FBIH za sezonu 2017/2018


U Gračanici je 24.03.2018. godine odigrana druga utakmica doigravanja za prvaka Prve futsal lige FBiH za takmičarsku sezonu 2017/2018 u kojoj su se sastali MNK Kaskada Gračanica i MNK Buba Mara Cazin.

Nakon dvije odigrane utakmice uspješnija ekipa je bila MNK Kaskada Gračanica, te osvojila titulu prvaka Prve futsal lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2017/2018. 

 

U uzbudljivoj revanš utakmici pobjedu je ostvarila gostujuća ekipa, MNK Buba Mara pobijedivši domaćine rezultatom 3:4, ali zahvaljujući pobjedi u Cazinu rezultatom 2:4 MNK Kaskada je osvojila titulu prvaka Prve futsal lige FBiH. 

 

Domaći su poveli u već u drugoj minuti preko Krdžić Ulfeta, da bi Prošić Elmin u 12. minuti poravnao rezultat na 1:1, a samo minutu poslije novim golom donio svojoj ekipi prednost. U istoj minuti domaći su poravnali rezultat na 2:2, a strijelac je ponovo bio Krdžić što je bio i rezultat prvog poluvremena utakmice.

 

Ponovo Prošić Elvin u 29. minuti donosi gostima prednost od jednog gola razlike i uvodi utakmicu u uzbudljivu završnicu. Ipak dvije minute prije kraja utakmice za 3:3 pogađa Hamidović Abdulah, a konačan rezultat utakmice postavlja Delić Halid pogotkom za 3:4. 

 

Utakmica je odigrana u prepunoj sportskoj dvorani "Luke" u Gračanici, a utakmicu je posmatralo oko 1.000 gledalaca. 

 

MNK Kaskada Gračanica će od naredne takmičarske sezone igrati u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine.

 

Nogometni savez Federacije BiH čestita ekipama MNK Kaskada Gračanica i MNK Buba Mara cazin na ostvarrenim rezultatima u takmičarskoj sezoni 2017/2018.