LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
9
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva futsal liga FBiH


MNK Kaskada Gračanica prvak Prve futsal lige FBIH za sezonu 2017/2018


U Gračanici je 24.03.2018. godine odigrana druga utakmica doigravanja za prvaka Prve futsal lige FBiH za takmičarsku sezonu 2017/2018 u kojoj su se sastali MNK Kaskada Gračanica i MNK Buba Mara Cazin.

Nakon dvije odigrane utakmice uspješnija ekipa je bila MNK Kaskada Gračanica, te osvojila titulu prvaka Prve futsal lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2017/2018. 

 

U uzbudljivoj revanš utakmici pobjedu je ostvarila gostujuća ekipa, MNK Buba Mara pobijedivši domaćine rezultatom 3:4, ali zahvaljujući pobjedi u Cazinu rezultatom 2:4 MNK Kaskada je osvojila titulu prvaka Prve futsal lige FBiH. 

 

Domaći su poveli u već u drugoj minuti preko Krdžić Ulfeta, da bi Prošić Elmin u 12. minuti poravnao rezultat na 1:1, a samo minutu poslije novim golom donio svojoj ekipi prednost. U istoj minuti domaći su poravnali rezultat na 2:2, a strijelac je ponovo bio Krdžić što je bio i rezultat prvog poluvremena utakmice.

 

Ponovo Prošić Elvin u 29. minuti donosi gostima prednost od jednog gola razlike i uvodi utakmicu u uzbudljivu završnicu. Ipak dvije minute prije kraja utakmice za 3:3 pogađa Hamidović Abdulah, a konačan rezultat utakmice postavlja Delić Halid pogotkom za 3:4. 

 

Utakmica je odigrana u prepunoj sportskoj dvorani "Luke" u Gračanici, a utakmicu je posmatralo oko 1.000 gledalaca. 

 

MNK Kaskada Gračanica će od naredne takmičarske sezone igrati u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine.

 

Nogometni savez Federacije BiH čestita ekipama MNK Kaskada Gračanica i MNK Buba Mara cazin na ostvarrenim rezultatima u takmičarskoj sezoni 2017/2018.