LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Fajić Nusmir
FK Velež
24
Salihović Mirnes
NK Slaven
17
Brandao De Souza Ubiratan
FK Velež
14
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
14
Osmanović Adnan
FK Olimpik
14
Blagojević Dario
FK Goražde
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Omladinska liga BiH


NK Travnik i FK Slavija u Premijer ligi BiH za juniore


U organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH u Travniku je 25. i 26. juna održan završni turnir Omladinske lige Bosne i Hercegovine za juniore.

Na završni turnir iz četiri grupe Omladinske lige BiH plasirali su se:

- NK "Travnik"

- FK "Slavija" Istočno Sarajevo

- OFK "Gradina" Srebrenik i 

- FK "Rudar" Prijedor

 

U polufinalnim utakmicama NK Travnik rezultatom 3:2 savladio je OFK Gradinu, te na taj način ostvario plasman Premijer ligu Bosne i Hercegovine za juniore u narednoj takmičarskoj sezoni.

 

U drugoj polufinalnoj utakmicu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca FK Slavija bio je bolji od FK Rudar Prijedor, te osigurao nastup u elitnom rangu bh. nogometa za juniore. 

 

OFK Gradina Srebrenik  i FK Rudar Prijedor razigravali su za treće mjesto završnog Turnira. Tim iz Prijedora slavio je rezultatom 3:2 te zauzeo treće mjesto u konačnom poretku Omladinske lige BiH.

 

Za prvaka Omladinske lige BiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug" igrali su FK Slavija i NK Travnik. Prvak Omladinske lige BiH za juniore u takmičarskoj sezoni 2017/2018 je FK Slavija, koji je u finalu savladao NK Travnik rezultatom 3:2.

 

Najbolji igrač i strijelac završnog turnira Bjeloš Dejan iz FK Slavija sa tri gola u finalnoj utakmici donio je titulu svom timu, dok su golove za Travnik postigli Vrebac Šekib i Baltić Emir.

 

FOTOGALERIJU ZA ZAVRŠNOG TURNIRA MOŽETE POGLEDATI NA ZVANIČNOJ FACEBOOK STRANICI NOGOMETNOG SAVEZA FEDERACIJE BiH.