LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Fajić Nusmir
FK Velež
24
Salihović Mirnes
NK Slaven
17
Brandao De Souza Ubiratan
FK Velež
14
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
14
Osmanović Adnan
FK Olimpik
14
Blagojević Dario
FK Goražde
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Omladinska liga BiH


Najbolji pojedinci Omladinske lige BiH grupa "Centar" i "Jug"


Nogometni savez Federacije BiH na završnici Omladinske lige BiH za juniore, koja je održana u Travniku, upriličio je svečanu dodijelu nagrada i priznanja najboljim pojedincima Omladinske lige BiH grupa "Centar" i "Jug".

Nagrade su uručene najboljim strijelcima Omladinske lige BiH za kadete i juniore, te najboljim igračima nakon sprovedene ankete u kojoj su tokom čitave takmičarske sezone 2017/2018 učestvovali svi treneri Omladinske lige BiH grupa "Centar A i B" i grupa "Jug".

 

- Bjeloš Dejan iz FK Slavija najbolji je strijelac grupe "Centar A" za kadete, a postigao je 22 pogotka.

 

- Šošić Madžid, član FK Željezničar Sarajevo sa 111 glasova izabran je za najboljeg igrača Omladinske lige BiH grupa "Centar A" za kadete, a slijedili su ga Subašić Sedad iz FK Rudar Kakanj, te Bjeloš Dejan iz FK Slavija. 

 

- Memić Amar, igrač FK Radnik Hadžići u grupi "Centar A" za juniore također je postigao 22 gola, a ujedno je izabran za i najboljeg igrača lige. U toku sezone Memić je dobio 87 bodova od strane svih trenera.

 

-  Silajdžija Mirza iz NK Novi Travnik sa 19 postignutih golova i 74 glasa najbolji je igrač i strijelac grupe "Centar B" za kadete.

 

- Ganija Tarik (NK Kiseljak) u takmičarskoj sezoni 2017/2018 postigao je 28 golova te je ispred Čatić Berina iz NK Travnik osvojio titulu najboljeg strijelca Omladinske lige BiH grupa "Centar B" za junire. Isti igrač je u sprovedenoj anketi sakupio 69 glasova, šest više od drugoplasiranog Ivković Ernesta te je proglašen i za najboljeg igrača lige.

 

- Pehilj Tarik, igrač FK Velež Mostar se također okitio sa dvije nagrade. Za najboljeg igrača i strijelca Omladinske lige BiH grupa "Jug" za kadete. Pehilj je u 26 odigranih kola postigao 36 zgoditaka te osvojio 125 glasova trenera.

 

- Stanković Robert, napadač HNK Stolac odbranio je titulu najboljeg igrača Omladinske lige Jug za juniore. Stanković je i u takmičarskoj sezni 2016/2017 izabran za najboljeg igrača, a u protekloj je osvojio čak 156 glasova trenera. Također, Stanković Rober je u sezoni 2017/2018 postigao 50 golova, te je proglašen i za najboljeg strijelca lige. 

 

Nogometni savez Federacije BiH čestita svim klubovima i pojedincima na uspješnoj sezoni.