LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Fajić Nusmir
FK Velež
24
Salihović Mirnes
NK Slaven
17
Brandao De Souza Ubiratan
FK Velež
14
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
14
Osmanović Adnan
FK Olimpik
14
Blagojević Dario
FK Goražde
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održani seminari za delegate i službene osobe klubova Prve lige FBiH


U Sarajevu 04.08.2018. godine, u hotelu "Sunce" održani su redovni ljetni seminari za delegate, te službene predstavnike i komesare bezbjednosti klubova Prve lige FBiH.

Komisija za takmičenje NS FBiH sa delegatima Prve lige FBiH izvršila je analizu takmičenja Prve lige FBiH u sezoni 2017/2018, gdje je rad delegata ocijenjen kao vrlo uspješan. 

 

Također, delegati Prve lige FBiH upoznati su za izmjenama i dopunama u Propozicijama takmičenja i odlukama IO NS FBiH i NS/FS BiH, te su dobili decidno uputstvo za obavljanje delegatske dužnosti u nastupajućoj takmičarskoj sezoni 2018/2019.

 

Komisija za takmičenje NS FBiH održala je stručna predavanja i za službene predstavnike klubova Prve lige FBiH gdje su isti također upoznati sa izmjenama i dopunama u Propozicijama takmičenja i odlukama IO NS FBiH i NS/FS BiH kao i obavezama u organizaciji utakmice i dužnostima službenog predstavnika kluba. 

 

Za komesare bezbjednosti klubova Prve lige FBiH stručna predavanja održala je Komisija za stadione i sigurnost NS FBiH, koja je komesare bezbjednosti upoznala sa njihovim obavezama kada je u pitanju bezbjednost na utakmicama Prve lige FBiH i saradnja sa policijskim organima.