LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Fajić Nusmir
FK Velež
28
Salihović Mirnes
NK Slaven
22
Brandao De Souza Ubiratan
FK Velež
14
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
14
Osmanović Adnan
FK Olimpik
14
Blagojević Dario
FK Goražde
13
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Revija omladinskog nogometa u Tuzli


NS TK pobjednik turnira pionirskih reprezentacija k/ž saveza (FOTO)


U organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH u Tuzli je 28.,29. i 30. avgusta odigran šesti po redu turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona, čiji su reprezentativci u finalnoj utakmici rezultatom 2:1 savladali reprezentaciju Unsko-sanskog kantona.

 

Ovo je Nogometnog savezu Tuzlanskog kantona treći trofej za pobjednika turnira pionirskih reprezentacija, a prethodno su prvo mjesto osvajali na turnirima na Kupresu 2011. godine i u Tuzli 2013. godine. 

 

U finalnoj utakmici NS Unsko-sanskog kantona poveo je već u drugoj minuti preko Ramić Tarika, da bi u nastavku utakmice pionirski reprezentativci TK  preokrenuli rezultat golovima Mehić Samira i Avdić Nedima.

 

Treći put za redom treće mjesto osvaja ekipa ŽNS Zapadnohercegovačke županije, koji su u utakmici za treće mjesto rezultatom 1:0 savladali selekciju NS Srednjobosanskog kantona. Jedini pogodak na utakmici postigao je Grbešić Luka u posljednjoj minuti susreta, a zanimljivo da je u igru ušao samo dvije minute ranije. 

 

Kroz anketne listiće, treneri svih selekcija birali su najbolje igrače. Tako su za najbolje pojedince svojih selekcija proglašeni:

 

- Mehmedović Eldar - NS TK

- Talić Ismet - NS USK

- Krstanović Tomislav - ŽNS ZH

- Bonić Pavle - NS SBK/KSB

- Sejmenović Irman - FS KS

- Mahmić Azur - NS ZDK

- Bajrić Adin - ŽNS HB

- Vrljić Franjo - NS HNK/Ž

- Zečević Mateo - NS PŽO i 

- Herak Amel - FS PBK.

 

Titula najboljeg strijelca turnira pripala je Nadarević Ismiru iz selekcije Unsko-sanskog kantona, dok je za najboljeg golmana turnira izabran Ribić Faris, čuvar mreže NS Srednjobosanskog kantona. 

 

Za najboljeg igrača turnira jednoglasno je proglašen Krstanović Tomislav - član selekcije ŽNS Zapadnohercegovačke županije. 

 

Svim utakmicama prisustvovali su selektor i trener pionirske reprezentacije BiH Erbez Zoran i Japaur Amir, koji su imali jedinstveni priliku da izvrše uvid u najkvalitetnije igrače sa prostora Federacije BiH, te je za očekivati da se nekolicina igrača, koji su nastupali u prethodna tri dana u Tuzli, vrlo brzo ponovo susretnu na trening kampovima naših najboljih selekcija. 

 

FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA SLUŽBENOJ FACEBOOK STRANICI NS FBIH.