LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
-
-
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Disciplinska komisija NS FBiH


Pokrenut disciplinski postupak protiv NK „Slaven“ Živinice i igrača


Disciplinska komisija NS FBiH nakon uvida u prijave Komisije za takmičenje NS FBiH pokrenula je disciplinski postupak protiv NK „Slaven“ Živinice i disciplinski postupak sa suspenzijom protiv igrača NK „Slaven“ Živinice Selimović Taiba i Sulejmanović Aziza zbog povrede propisa i obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa NS FBiH, institucije NS FBiH kao i cjelokupne javnosti.

Disciplinska komisija NS FBiH razmatrala je prijave Komisije za takmičenje NS FBiH protiv NK „Slaven“ Živinice i igrača Selimović Taiba i Sulejmanović Aziza zbog zloupotrebe odredbi člana 27. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH vezano za nastup igrača mlađih od 21 godine na utakmicama Prve lige FBiH i obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa NS FBiH, institucije Nogometnog saveza FBiH i cjelokupne javnosti.

 

Disciplinska komisija NS FBiH je nakon uvida u prijave Komisije za takmičenje NS FBiH i popratnu dokumentaciju pokrenula disciplinski postupak protiv NK „Slaven“ Živinice zbog povrede propisa i zloupotrebe odredbi člana 27. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH na utakmicama Prve lige FBiH i obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa NS FBiH, institucije Nogometnog saveza FBiH kao i cjelokupne javnosti.

 

Također, Disciplinska komisija NS FBiH je pokrenula disciplinski postupak sa suspenzijom do okončanja disciplinskog postupka protiv igrača NK „Slaven“ Živinice Selimović Taiba i Sulejmanović Aziza zbog povrede propisa i zloupotrebe odredbi člana 27. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH na utakmicama Prve lige FBiH i obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa NS FBiH, institucije Nogometnog saveza FBiH kao i cjelokupne javnosti.