LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Utakmice NK „Zvijezda“


NK „Zvijezda“ iz Gradačca, nakon završetka prvog dijela prvenstva Prve lige FBiH u takmičarskoj sezoni 2018/2019 osvojio je 27 bodova i zauzeo četvrtu poziciju na tabeli.

Nogometaši iz Gradačca ostvarili su učinak od osam pobjeda, tri neriješena rezultata i četiri poraza, te su sa 27 osvojenih bodova zauzeli četvrtu poziciju na tabeli Prve lige Federacije BiH uz gol razliku 24:24.

 

Najveću pobjedu nogometaši iz Gradačca ostvarili su u 11. kolu na domaćem terenu savladavši ekipu HNK „Čapljina“ rezultatom 5:0, a najveći poraz pretrpili su u 6. kolu u Mostaru gdje su poraženi od ekipe FK „Velež“ rezultatom 7:0.

Nogometni klub Zvijezda je na sedam utakmica odigranih na domaćem terenu osvojio 18 bodova sa ostvarenih šest pobjeda i jednim porazom, dok je na osam gostujućih utakmica ostvario dvije pobjede, tri neriješena rezultata i upisao tri poraza, te osvojio 9 bodova.

 

Najbolji strijelac ekipe je Jaćimović Ognjen sa 9 postignutih pogodaka, a slijede ga Mehić Amar sa 4 i  Šarić Kenan sa 3 postignuta pogotka.

 

 

 

Pregled utakmica NK „Zvijezda“ iz jesenjeg dijela sezone 2018/2019 u prilogu: