LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Fajić Nusmir
FK Velež
28
Salihović Mirnes
NK Slaven
22
Brandao De Souza Ubiratan
FK Velež
14
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
14
Osmanović Adnan
FK Olimpik
14
Blagojević Dario
FK Goražde
13
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Sažetak utakmica HNK „Orašje“


HNK „Orašje“ je u jesenjem dijelu natjecateljske sezone 2018/2019 osvojio 21 bod, te zauzeo sedmu poziciju na tabeli Prve lige Federacije BiH.

Nakon 15 odigranih kola u prvom dijelu natjecanja HNK „Orašje“ ostvario je učinak od šest pobjeda, tri utakmice je odigrao neodlučnim rezultatom i upisao šest poraza, te zauzeo sedmu poziciju na tabeli Prve lige FBiH sa osvojenim 21 bodom, uz gol razliku 21:20.   

 

Nogometaši iz Orašja su najveću pobjedu ostvarili su u 5. kolu savladavši na domaćem terenu ekipu NK „Bosna“ rezultatom 3:0.

Tim iz Orašje je na domaćem terenu osvojio četrnaest bodova, ostvarivši četiri pobjede, dvije utakmice je odigrao neodlučnim rezultatom i na dvije utakmice je poražen, dok je na sedam utakmica odigranih na gostujućim terenima upisao dvije pobjede, jedan neodlučan rezultat i četiri poraza, te osvojio sedam bodova.  

 

U prvom dijelu sezone sa 6 postignutih zgoditaka Prgić Marko je prvi strijelac ekipe Orašja, a slijede ga Đurčević Drago sa 3 zgoditka i Fačić Eldin, Lugavić Kenan i Marković Tomislav sa po 2 postignuta zgoditka.

 

Video sažetak utakmica HNK „Orašje“ iz jesenjeg dijela sezone 2018/2019 u prilogu: