LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
2
Salihović Mirnes
FK Budućnost
2
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Utakmice NK „Bratstvo“


NK „Bratstvo“ iz Gračanice je u jesenjem dijelu takmičarske sezone 2018/2019 osvojio 19 bodova, te zauzeo jedanaestu na tabeli Prve lige Federacije BiH.

Nakon 15 odigranih kola u prvom dijelu takmičenja NK „Bratstvo“ ostvario je učinak od šest pobjeda, jednu utakmicu je odigrao neriješenim rezultatom i upisao osam poraza, te zauzeo jedanaestu poziciju na tabeli Prve lige FBiH sa osvojenih 19 bodova, uz gol razliku 20:22.  

 

Nogometaši iz Gračanice su najveću pobjedu ostvarili su u 13. kolu savladavši na domaćem terenu ekipu NK „Bosna“ rezultatom 4:0, a najveći poraz pretrpili su u 3. kolu na gostujućem terenu u Kaknju, kada su rezultatom 4:1 poraženi od ekipe FK „Rudar“.

Tim iz Gračanice je na domaćem terenu osvojio petnaest bodova, ostvarivši pet pobjeda i dva poraza, dok je na gostujućim terenima upisao jednu pobjedu, jedan neriješen rezultat i šest poraza, te osvojio četiri boda.  

 

U prvom dijelu sezone sa 5 postignutih pogodaka Stojanov Stefan je prvi strijelac ekipe Bratstva, a slijede ga Berbić Jasmin sa 4 pogotka, te Čakar Samir i Jaganjac Maid sa po 3 postignuta pogotka.

 

Pregled utakmica NK „Bratstvo“ iz jesenjeg dijela sezone 2018/2019 u prilogu: