LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mašić Anes
NK Gošk
8
Nuspahić Anes
NK Jedinstvo
6
Stjepanović Ognjen
FK Olimpik
6
Žerić Denis
FK Goražde
6
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
5
Poturalić Husein
NK Tošk
5
Zeba Zajko
FK Olimpik
5
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Uspješno održana edukacija za medicinsko osoblje klubova Prve lige Federacije BiH


U organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu 03/04.08.2019. godine, održan je edukacioni seminar za ljekare i fizioterapeute klubova Prve lige Federacije BiH.

Shodno odlukama NS/FS BIH a na zahtjev UEFA Komiteta, Komisija za sportsku medicinu NS FBiH usvojila je plan edukacije medicinskog osoblja klubova Prve lige Federacije BiH sa identičnim programom seminara koji je prethodno održan za klubove Premijer lige BiH.  

 

Seminar je održan u skladu sa planom edukacije medicinskog osoblja klubova Prve lige Federacije BiH sa dvodnevnom radionicom uz najmoderniju medicinsku opremu, praktične vježbe i stručna teoretska predvanja.

 

Predavači na seminaru su bili Stručni tim za obuku i edukaciju NS/FS BiH koji je završio UEFA edukaciju iz oblasti medicinske zaštite igrača i članovi Komisije za sportsku medicinu NS FBiH.

 

Svim ljekarima i fizioterapeutima klubova Prve lige Federacije BiH koji su prisustvovali seminaru izdate su takmičarske akreditacije koje su uslov za obavljanje službene dužnosti na utakmicama Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2019/2020.