LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mašić Anes
NK Gošk
10
Vidović Antonio
HNK Orašje
10
Bajić Kosta
NK Bratstvo
9
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
9
Žerić Denis
FK Goražde
9
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Licenciranje klubova


Održan seminar o licenciranju klubova Prve lige Federacije BiH


U organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH i Nogometnog/fudbalskog saveza BiH održan je seminar za klubove Prve lige Federacije BiH u vezi sa procesom licenciranja klubova Prve lige FBiH.

Tema seminara bila je kriteriji u postupku licenciranja klubova Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2020/2021.

 

Predavanja i objašnjenja na teme sportskog, infrastrukturnog, administrativnog, zakonskog i financijskog kriterija održali su eksperti iz administracije za licenciranje Nogometnog/fudbalskog saveza BiH Ljubojević Darko, Hodžić Nihad, Osmanović Adi, Baković Jasmin i Kapetanović Kenan.

 

Podsjećanja radi, Nogometni savez Federacije BiH je shodno važećim odlukama NS/FS BiH u potpunosti prihvatio proces licenciranja klubova Prve lige FBiH po uzoru na postupak licenciranja klubova BH Telecom premijer lige sa prilagođenim kriterijima. 

 

Istovremeno, Izvršni odbor NS Federacije BiH održao je radni sastanak sa predsjednicima svih klubova Prve lige Federacije BiH na kojem je raspravljano o aktuelnoj situaciji u Prvoj ligi FBiH.