LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mašić Anes
NK Gošk
10
Vidović Antonio
HNK Orašje
10
Bajić Kosta
NK Bratstvo
9
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
9
Žerić Denis
FK Goražde
9
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

U skladu sa odlukama i preporukama Vijeća ministara BiH i Federalnog štaba Civilne zaštite


Do daljnjeg obustavljene sve aktivnosti u NS FBiH


Shodno novonastoloj situaciji uzrokovanoj virusom "Covid-19" u Nogometnom savezu Federacije BiH dana 18.03.2020. godine održan je sastanak predsjednika NS FBiH Irfana Durića, dopredsjednika NS FBiH Slavena Garića i generalnog sekretara NS FBiH Eldina Bakovića.

Postupajući po odlukama i uputama Vijeća ministara BiH i Federalnog štaba Civilne zaštite zaključeno je da do daljnjeg traje obustava svih sportskih aktivnosti u okviru NS FBiH, te održavanje sastanaka organa i tijela Saveza.

 

Svim kantonalnim/županijskim savezima i klubovima koji se takmiče u nogometnim ligama NS FBiH preporučuje se striktno poštivanje odluka i uputa Vijeća ministara BiH, Federalnog štaba Civilne zaštite kao i kantonalnih/županijskih vlada i štabova Civilne zaštite.

 

Naredni koraci i aktivnosti bit će utvrđeni u skladu sa odlukama i uputama nadležnih Državnih i Federalnih organa o čemu će svi članovi NS FBiH biti pravovremeno obaviješteni.

 

Rukovodstvo NS FBiH će uz pomoć svih postojećih sredstava komuniciranja donositi potrebne odluke, a Kancelarija NS FBiH ostaje otvorena za dalju komunikaciju i saradnju sa svim članovima Saveza.