LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mahmutović Selmir
NK Tošk
11
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
11
Dizdarević Dino
NK Tošk
9
Tatar Kerim
FK Goražde
8
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Predstavljamo jesenje prvake Druge lige


NK Podgrmeč sa dva boda prednosti čeka proljetni dio sezone


Druga liga Federacije BiH grupa Zapad 2 ove jeseni okončana je u znaku Nogometnog kluba Podgrmeč iz Sanskog Mosta.

Nakon prvog dijela sezone, odnosno nakon 11 kola, NK Podgrmeč iz Sanskog Mosta zauzima prvo mjesto sa 22 osvojena boda, dva boda više od drugoplasirane Krajine od koje i ima jednu utakmicu manje.

 

Igrači Podgrmeča odigrali su devet utakmica i ostvarili skor od sedam pobjeda, jedan poraz i jedan remi. Neriješen rezultat upisan je u 5. kolu protiv FK Krajine u Sanskom Mostu, dok su jedini put poraženi u 10. kolu na domaćem terenu od ekipe NK Brekovica 78. 

 

Sa 22 posignuta gola Podgrmeč ne spada u najefikasniju ekipu Druge lige Zapad 2 jer su igrači Krajine postigli 23 gola, ali zato šest primljenih golova je najmanje u ligi te NK Podgrmeč u konačnici ima najbolju gol razliku.

 

Jedini igrač koji je odigrao svih devet utakmica, odnosno svih 810 minuta je Lezić Haris, koji je pri tom postigao dva gola, a najbolji klupski strijelac je Međedović Haris sa pet postignutih golova koji se nalazi na trećem mjestu liste najboljih strijelaca Druge lige Zapad 2. Ispred njega više golova imaju Prošić Elmin (FK Krajina) i Hrapić Mirnes (NK Rudar) koji su postigli po šest pogodaka.

 

Takmičenje Druge lige FBiH grupa Zapad 2 nastavlja se 20/21.03.2021. godine.