LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
--
--
--
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održana redovna 10. sjednica Izvršnog odbora NS Federacije BiH


U Sarajevu je 09.12.2021. godine održana redovna 10. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije BiH pod predsjedavanjem predsjednika NS FBiH Soldo Dragana.

Na sjednici su usvojeni sljedeći zaključci:

 

- Usvajaju se izvješća i informacije nadležnih komisija o natjecanjima u NS Federacije BiH za prvi dio natjecateljske sezone 2021/2022 i to: Izvještaji o natjecanju, o suđenju i izrečenim dicsiplinskim mjerama u m:tel Prvoj ligi FBiH, Drugoj ligi FBiH grupa "Centar", "Sjever", "Zapad" i "Jug", Prvoj ženskoj ligi FBiH, Omladinskoj ligi BiH i dosadašnjem dijelu Prve futsal lige FBiH;

 

- Donesena je odluka o rokovima u postupku licenciranja klubova za učešće u natjecanju m:tel Prve lige FBiH za sezonu 2022/2023 shodno kojima svi klubovi m:tel Prve lige FBiH trebaju najkasnije do 17.01.2022. godine podnijeti aplikaciju za licencu, a do 25.02.2022. godine dostaviti svu potrebnu dokumentaciju u postpuku licenciranja.

 

- Usvojena je informacija Komisije za propise NS Federacije BiH a vezano za provedene aktivnosti u skladu sa prethodno donesenim zaključcima i odlukama Izvršnog odbora NS FBiH.

 

- Donesena je odluka o potpisivanju ugovora vezano za financijsku pomoć klubovima Prve ženske lige Federacije BiH iz FIFA programa "Forward".