LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Haračić Dženan
NK Gošk
18
Nargalić Salko
HNK Orašje
11
Džafić Idriz
FK Rudar
10
Mahmutović Selmir
NK Tošk
10
Mujagić Ajdin
NK Tošk
10
Jazvin Salko
NK Jedinstvo
9
Kalesić Dino
BFK Simm Bau
9
Kašić Senad
FK Igman
9
Mujarić Kemal
FK Budućnost
9
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Licenciranje klubova


Odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova m:tel Prve lige FBiH


U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH, u četvrtak 12.05.2022. godine, održana je sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova m:tel Prve lige Federacije BiH.

Na  sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima koji su aplicirali za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023.

 

U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

 

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023 dobili su sljedeći klubovi:

 

 

NK BRATSTVO Gračanica, FK BUDUĆNOST Banovići, FK GORAŽDE Goražde, NK GOŠK Gabela, OFK GRADINA Srebrenik, FK IGMAN Konjic, NK JEDINSTVO Bihać, FK RADNIK Hadžići, FK RUDAR Kakanj, BFK SIMM BAU Kosova, HNK TOMISLAV Tomislavgrad, NK TOŠK Tešanj i NK ZVIJEZDA Gradačac.

 

Zaključkom Prvostepene komisije za licenciranje NS FBiH klubovima FK MLADOST Doboj Kakanj, HNK ORAŠJE i NK TRAVNIK ostavljen je dodatni rok za dopunu dostavljene dokumentacije te će Komisija odluku donijeti nakon pregleda dodatne dokumentacije.

 

Također, u postupku je vanredna primjena licenciranja za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Centar, Sjever, Zapad i Jug, a odluka o licencama za klubove iz nižeg stepena takmičenja će biti donesena na narednoj sjednici Komisije. 

 

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH , klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH.